Cookies på vaningen.se: Vi samlar in, behandlar och analyserar uppgifter om användningen av våra webbsidor. Trafikdata är uppgifter kopplade till besökare på webbsidan och uppgifterna som hanteras i kommunikationsfält för att skicka, distribuera eller göra meddelanden tillgängliga. Läs vår dataskyddspolicy här
Anmäl intresse
Malmö, Klagshamn
Badvägen 14
Pris: 1 995 000 kr
Avgift: 4 482 kr inkl. värme och VA
Boarea: 81 m2
Rum: 3
Våning: 4
 

Välplanerad trea med högsta komfort!

Modern våning med exemplarisk planlösning i naturskön omgivning invid Kalkbrottssjön. Nära sköna grönområden och svalkande havsdopp! Bekvämt och praktiskt med garage, hiss från markplan och helkaklad badrumsmiljö med tvättavdelning. Högst upp i huset med generös balkong i sydvästläge som kröner en alldeles lysande bostad, välkomna!

Ansvarig mäklare.

Reg. Fastighetsmäklare Michaela Thulin 0760-51 73 77 Mejla mig

Visningar.

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Intresseanmälan

Interiör

Antal rum:

3

Boarea:

81 m²

Beskrivning:

Livskvalitet i populära Klagshamn! Nu har vi nöjet att kunna erbjuda denna väl tilltagna trerummare med ypperligt väldisponerade kvadrat och ett härligt ljusflöde.

Fjärde våningen nås snabbt och enkelt via hiss från markplan. Här kliver vi in i våningen där en stilren hallmiljö inviterar med Merbau parkett i fin harmoni med vita släta väggar. Genomgående för hela bostaden. Det ljusa intrycket förstärks av ytterdörrens överljus och vi bjuds på såväl goda avhängningsmöjligheter för ytterkläderna som förvaring av detsamma i diskret garderob.

Bostadens fint helkaklade badrum nås direkt på vänster hand. Stor dusch i hörnan och praktisk tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare side by side samt smart arbetsyta ovan. Funktionellt samt estetiskt tilltalande.

Vidare in finner vi ett sällskapsrum av ymnigt format, med fortsatt Merbau parkett tillsammans med vita väggar. Rummets generositet möjliggör möblering med både rejäl soffgrupp och middagsbord för familj och goda vänner. Rummet förgylls ytterligare av utgången till den härliga inglasade balkongen med möjlighet att njuta solens strålar under nästintill hela dagen. Från vardagsrummet ges även en fin kontakt med det trivsamma arbetsköket, som inretts med ljusgrå köksinredning och välutrustad maskinpark.

De båda sovrummen är genomtänkt placerade avskilt från de mer sociala ytorna. Master bedroom lockar med massor av ljus och gott om utrymme för dubbelsängen och kläderna tas enkelt om hand i den smidiga skjutdörrsgarderoben. Sovrum nummer två ligger alldeles bredvid och tjänar utmärkt som barnrum eller kontor och gästrum för den som önskar. En rejäl walk in closet och ytterligare inbyggda garderober ger alldeles gyllene förvaringsmöjligheter i den anslutande hallen.

Superfräscht i stadskanten med sjöliv och båtar endast en kort promenad bort tack vare fina Kalkbrottssjön som är ett riktigt landmärke för området. Busshållplats är några minuters promenad ifrån lägenheten, stranden är dryga kilometern bort och i området finns skogsområde och fina promenadstråk. Bra förskolor och skolor finns även det och Malmö når du bara en kort bilresa bort. Varmt välkommen!

Kök:

Stilsäkert ljusgrått kök med bänkskiva i granit och stänkskydd av grå mosaik. Utrustad med maskinpark från Electrolux bestående av inbyggnadsugn, mikrovågsugn, fläkt samt spishäll. Kyl/frys från Whirlpool samt integrerad diskmaskin från Hotpoint Ariston, båda från 2015. Gott om både förvaring och arbetsyta på och med trevligt fönster ovanför den infällda dubbelvasken.

Badrum:

Snyggt helkaklat badrum med mörk klinker på golv mot vitt kakel på väggar med en fondvägg av kakel i brun kulör. Utrustat med WC, stor dusch smart placerad i hörnan, tvättställ med kommod samt spegel med belysning ovan. Här finns även både tvättmaskin och torktumlare med arbetsbänk ovan.

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

2006

Uppvärmning:

Naturgas/stadsgas

Ventilation:

FTX system

Energiprestanda:

113 kWh/m²/år

Förening

Namn:

Brf Kalkbrottet

Allmänt om föreningen:

Bostadsrättsföreningen Kalkbrottet bildades 2007 och består av 48 lägenheter, med gemensamt underjordiskt garage, i tre hus belägna på adresserna Badvägen 12, 14 och 16 i Klagshamn samt, genom en samfällighet (Kvarteret Lokomobilen) med Brf Stationsparken, ett gemensamhetshus med adress Badvägen 24.

I gemensamhetshuset finns fest/möteslokal, bastu, kontor, soprum samt fastighetsförråd. Särskilda regler ges ut för nyttjande av gemensamhetshuset. Mer information om Kvarteret Lokomobilen hittar du på lokomobilen.se
Att hyra festlokalen kostar 400 kr/natt på vardagar och 500 kr/helgnatt.

Föreningen har en avskiljd och trivsam innergård med en öppen gräsmatta, samt en gruslagd plan för en omgång boule. En mindre lekplats med sandlåda samt klätterställning finns på gården. Grillplatser är utplacerade på två ställen utanför gemensamhetslokalen, samt på grusplanen/boulebanan mellan hus 16 och 18.

Sedan i slutet av januari 2018, har föreningen gemensam el. Debiteras retroaktivt på månadsavin, efter verklig förbrukning.

Parkering/garage:

Varmgarage i källaren med 55 platser. Garageplats kostar ca 350 kr i månaden. Varje lägenhet har 1 plats reserverad. Parkeringsplatser ca 160 kr/mån för MC-plats. Det finns även parkeringsplatser i anslutning till gemensamhetshuset där du kan stå i fyra timmar med P-skiva. Man kan även ansöka om parkeringstillstånd för en obestämd plats på besöksparkeringen.

Bredband/TV:

Föreningen har Kabel-TV samt gemensamhetsbredband (100mbt) och hemtelefoni för 173 kr i månaden via Telia. Denna kostnad är obligatorisk och tillkommer den fasta månadsavgiften.

Renoveringar:

2013: OVK-besiktning.
2015: Underhållsspolning av samtliga stammar.
2016: Ventilationskontroll samt målningsarbeten utomhus genomfördes.
2017: Mindre underhåll av fasaderna. Alla ljuskällor i gemensamma utrymmen kommer byttes till LED.

Planerat:
Det finns inga beslutade underhållsarbeten. Dock diskuteras en Energibalansering av värme för samtliga lägenheter, en investering i solenergi som ska göra övergången till gemensam el ännu lite bättre, samt även eventuell installation av laddstationer i garaget när de första elbilarna fås in i husen.

Ekonomi:

Avgiften sänktes den 1/1 2016 med ca 6%. Det finns i dagsläget inga planerade avgiftsförändringar.

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5% av gällande PBB, samt en pantsättningsavgift som är 1 % av gällande PBB. Betalas av köparen.

Övrigt:

För mer information hänvisas till föreningens hemsida:
www.brfkalkbrottet.se
Ovanstående information är inhämtad från berörd förening. Den slutgiltige köparen ombedes att själv bekräfta ovanstående information med representant från föreningen.

Kontaktemail:

admin@brfkalkbrottet.se

Allmänt om lägenheten

Andel årsavgift 1,71499%. Andel kapital 1,73359%. Ospecificerat andelstal 1,73359. Uppgift enligt föreningens lägenhetsförteckning. Andelstal insats har ej kunnat preciseras.

En obligatorisk kostnad om 173:-/månad tillkommer till avgiften och avser kabel-TV, bredband och hemtelefoni via Telia. Total månadsavgift är 4655 kr.

Lägenheten har inglasad balkong i sydvästläge.

Lägenhetsinnehavaren disponerar ett vindsförråd.

Energideklarationer upprättade före 1 januari 2014 har en annan utformning på sammanfattningen och saknar energiklasser. Energiklass har därför inte kunnat specificeras.

Säljaren informerar om att lamellgardinerna samt skoskåpet i hallen ej ingår i köpet.

Omgivning

Allmänt om området:

I Klagshamn finns härliga promenadstråk i vacker natur utmed havet och längs Klagshamnsudden. Här kan du bo i både våning och villa, nära till Malmö men ändå lugnt och skönt med natur omkring dig. De båda sjöarna mitt i samhället påminner om en svunnen tid, då det fanns en cementfabrik med tillhörande kalkbrott, som numera är vattenfyllda.

På 2000-talet har Klagshamn byggts ut med många nya bostadsområden och är nu en av de mest attraktiva bostadsorterna i Malmö kommun, med en kraftigt ökande folkmängd. Många är de som vill bo här, och kanske är detta det perfekta stället för barnfamiljen att bygga bo på.

Stadsbussen kör till centrum med flera avgångar per timme. För dig som kör bil tar resan ca 15 minuter och motorvägspåfart till Svågertorp, Malmö, Trelleborg och Köpenhamn nås på bekvämt avstånd.

Längs vägen mot Västra Klagstorp ligger Klagshamnsskolan, sporthallen och Folkets hus. Här finns förskoleklass upp till årskurs 1. Årskurs 2-9 går eleverna på Strandskolan i Klagshamn.

Det finns många olika sätt att spendera sin lediga tid på. IFK Klagshamn håller till på idrottsplatsen, som ligger på strandängarna i söder. I den gamla cementfabriken finns Klagshamns ridklubb, en ryttarförening med stor ungdomsverksamhet. I Klagshamn finns också en trevlig vingård. Klagshamns udde är mycket populär bland friluftsälskare, här finns surfklubb, båtklubb och aktiv hamnförening för att tillgodose dessa intressen. Det finns även en välbesökt badplats längst ut på nordsidan med härlig sandstrand och bryggor. Här kan du sommartid njuta av utsikten över Öresund och bron!

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.