Cookies på vaningen.se: Vi samlar in, behandlar och analyserar uppgifter om användningen av våra webbsidor. Trafikdata är uppgifter kopplade till besökare på webbsidan och uppgifterna som hanteras i kommunikationsfält för att skicka, distribuera eller göra meddelanden tillgängliga. Läs vår dataskyddspolicy här

Budhistorik.

5 000 000 kr 2 2018-12-06 11:30
Malmö, Limhamn
Sandegårdsgatan 4
Bud: 5 000 000 kr   Pris: 5 295 000 kr
Boarea: 95 m2
Tomtarea: 520 m2
Rum: 3
 

Charmigt hus med lummig trädgård, näst intill vid havets rand!

Underbar liten villa om 95 väldisponerade kvadrat med anor från 1909, på suveränt havsdoftande läge ett stenkast från såväl bykärna som fantastisk strandpromenad med vidsträckt vy över hav och Öresundsbron! Charmerande interiör med bland annat helkaklat badrum och kök med matplats samt njutbart trädgårdsliv därtill.

Visningar.

Söndag 16 december
12:00 - 12:30
Bokad visning! Boka via hemsidan eller kontakta mäklaren. Varmt välkomna!
Anmäl mig

Interiör

Antal rum:

3 varav 1 sovrum

Boarea:

95 m²

Beskrivning:

Vi presenterar stolt ett glädjande hem med många kvalitéer, såsom fina sällskapsytor, karaktärsfullt kök och sovrum med access till balkong med skymt av havet. Här förenas utmärkta boendekvadrat tillsammans med uppvuxen, skyddad trädgårdsglädje med fruktträd och stensatt terrass i solfrämjande väderstreck, och läget är helt optimalt med direkt närhet till salta havsdopp, småbåtshamnen och all önskvärd service i Limhamns underbara bykärna.

Via välskött, gulteglad entrésida inviterar en härligt rymlig hall med praktiskt klinkergolv ackompanjerat av de för bostaden genomgående tidlöst vitmålade väggarna, och ljuset strömmar in från flera fönster i två väderstreck. Ytterst väl tilltaget med gott om plats för avhängning av ytterkläder och fristående förvaringsmöblemang om man så önskar. Härifrån nås bostadens stilrent renoverade badrum, som förutom mosaikgolv och ljust helkaklade väggar bland annat erbjuder tvättmaskin och dusch bakom vikdörrar i rökfärgat glas.

Ett par steg längre in väntar ett förtjusande sällskapsrum, där vida kvadrat med enkelhet inrymmer såväl soffgrupp som ett par sköna fåtöljer för den som vill. Parkett pryder golvet och ljusinsläppet är rikligt. Härifrån åtnjuts en fin kontakt med det närbelägna matrummet i luftig integrerad planlösning med köket. Parkettgolv även här och plats för ett större middagsbord för både familj och vänner.

En smidig spiraltrappa delar diskret av mellan kök och matplats. I köksdelen samspelar rustika trätiljor tillsammans med grönmålad inredning och ljust kakel ovanför arbetsytorna i laminat. Fönster i par skänker ett behagligt ljus ovanför diskbänken. Intill köket finns en praktisk kammare med plats för vinförvaring eller höstens skördar. En fräsch och snyggt helkaklad gästtoalett avrundar entrévåningen.

På övre plan tar ett trivsamt allrum emot, med mörkt laminatgolv och ljusinsläpp från kupa. En lagom yta för soffa och tv-möbel i en mer privat sfär av bostaden. Vidare in är ett rymligt sovrum beläget, med klinkergolv framför balkongdörr, praktiskt, och karaktärsskapande snedtak. Inbyggd väggförvaring bakom puderrosa luckor och access till svalkande balkong med tilltalande vy mot Öresund tvärs över gatan.

Utanför huset finns ett separat inrett rum, perfekt att nyttja som hemmakontor eller gästbostad.

Varmt välkomna!

Kök:

Trevligt kök med gott om förvaring bakom grönmålade luckor, som möter vitt kakel med gröna inslag ovanför arbetsytor i laminat. Köksmaskinerna består av kyl/frys, ugn med spishäll samt fläkt. Fint ljusinsläpp från fönster i par ovanför diskbänken. Brädgolv och vitmålade väggar. Rejäl matplats i direkt anslutning.

Badrum:

Stilrent renoverat badrum från 2010 med klinker och mosaik. Dusch bakom vikdörrar i rökfärgat glas, wc, handfat med vit underkommod, väggskåp samt handduksvärmare och golvvärme. Tvättmaskin.

Byggnad

Byggnadstyp:

Parhus

Byggnadsår:

1909 tillbyggt 1967-68

Grundläggning:

Platta

Stomme:

Betong

Fasad:

Tegel

Fönster:

2-glas

Bjälklag:

Trä

Tak:

Tegelpannor

Utvändigt plåtarbete:

Lackerad plåt

Uppvärmning:

Direktverkande el samt luftvärmepump

Ventilation:

Självdrag

Övrigt:

1992 fönstren renoverades. Förbättringsmålade 2007-2018.
2013 Iso A-clean algbehandling av tak.
2014 renovering av kupor och vindskenor.

Elkostnad ingår i angiven uppvärmningskostnad.

Säljaren har fiber via Telia.

I köpet ingår centraldammsugare, garderob i hallen samt bokhylla i vardagsrum.

Energiprestanda:

126 kWh/m²/år

Övriga Byggnader

Inrett rum om ca 13 kvm. Snickarbod ca 6 kvm. Uthus ca 6x1 m.

Driftskostnader

Antal personer i hushållet:

2st

Uppvärmningskostnad:

24 564kr/år

VA:

5 617kr/år

Renhållning:

1 480kr/år

Total driftkostnad:

31 661kr/år

Kommentar:

Elkostnad ingår i angiven uppvärmningskostnad.

Elförbrukning:

17 200kWh/år

Energiklass:

G

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Elritsan 6

Taxeringskod:

220

Taxeringsvärde :

3 412 000kr
varav byggnad 1 302 000kr

Fastighetsskatt/avgift:

7 812kr

Taxeringsår:

2018

Vatten/avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Övrigt tomt:

Stensatt, skyddad uteplats i sydväst med sol hela dagen.

Pantbrev:

Totalt antal: 8 st
Total summa: 2 000 000kr

Omgivning

Allmänt om området:

Limhamn är ett populärt område med massor av små mysiga butiker och restauranger i en havsnära och stämningsfull miljö. Dessutom är fördelen att det finns bra kommunikationer till att enkelt ta sig in till centrala Malmö. Ett lugnt och tryggt område med blandad befolkning bestående av både ungdomar, barnfamiljer och äldre.

Här finns attraktioner som Hylliekrokens golfbana, restauranger, dagligvarubutiker och mycket mer. Här finns även Limhamns småbåtshamn med en trevlig restaurang.

Limhamn nämns första gången 1522 (som Limnøhaffuen) och omnämns under 1500-talet i flera danska skrifter. Nuvarande Limhamn bebyggdes vid 1800-talets början. Först 1825 började man fiska, 1850 byggdes en skola. Fiskeläget Limhamn förvandlades under 1800-talets slut till ett betydande industri- och gruvsamhälle. 27 augusti 1886 inrättades Limhamns municipalsamhälle. År 1889 tillkom Malmö-Limhamns järnväg (MLJ, i folkmun kallad "Sillabanan"), och samma år startade Skånska Cement AB en fabrik i Limhamn. En stadsplan som lades ut för Limhamn 1888 stadgade att kvarteren skulle byggas efter ett rutnätsmönster enligt samtida stadsplaneringsmodell, men att större delen av husen skulle vara gathus. R.F. Berg var under denna tid mycket drivande personlighet inom egnahemsrörelsen som började växa fram vid denna tid, och syftet var att varje fiskare eller arbetare skulle kunna äga sin egen bostad.

Planritning

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.