Cookies på vaningen.se: Vi samlar in, behandlar och analyserar uppgifter om användningen av våra webbsidor. Trafikdata är uppgifter kopplade till besökare på webbsidan och uppgifterna som hanteras i kommunikationsfält för att skicka, distribuera eller göra meddelanden tillgängliga. Läs vår dataskyddspolicy här

Sälja bostad.

Tillbaka

Med över 100 medarbetare på kontor spridda över stora delar av landet kan vi hjälpa dig med erfarenhet och kompetens genom hela bostadsaffären. Vi strävar efter att göra varje bostadsaffär till den bästa, vilket får våra kunder att återkomma gång på gång. Att sälja bostad är en stor händelse i livet. Med hjälp av vår affärsmodell skräddarsyr vi din kommande bostadsaffär efter dina behov och önskemål. Allt för att du ska få din bostad såld till bästa pris för bästa möjliga arvode, samtidigt som säljprocessen ska vara så enkel och bekymmersfri som möjligt. 

Du väljer, vi säljer.
Ska du sälja lägenhet eller sälja villa? Med många års erfarenhet i branschen har vi insett att alla bostadsaffärer är unika. Som säljare har man ofta egna önskemål om vad som ska ingå i bostadsaffären. Ska du sälja bostadsrätt har du troligtvis andra önskemål än om du ska sälja villa. I vår tjänst är det därför du som väljer innehållet. Givetvis ingår alltid alla vanliga bastjänster som t.ex. fotografering och tryckt visningsbroschyr.

1. Fri Värdering

En försäljning börjar i princip alltid med en värdering. Tillsammans med en fastighetsmäklare går du igenom fakta om din bostad samt fördelar och nackdelar med den. Mäklaren kommer sedan fram till ett värde utifrån en rad olika parametrar. 

2. Förmedlingsuppdrag

När du har bestämt dig för att sälja med oss, tecknas ett förmedlingsuppdrag. Här kommer vi överens om alla detaljer kring förmedlingen som t.ex. köpeskilling och arvode. Du väljer också vilka mervärden som ska ingå i tjänsten. Två mervärden ingår alltid, exempelvis homestyling och flyttstädning. 

3. Presentation och faktainsamling

Att presentera bostaden på bästa sätt är viktigt, dels för att många spekulanter ska komma på visningarna, dels för att ge dem bästa möjliga intryck på plats. Berätta gärna vad du tycker är viktigt att framhäva.

En professionell fotograf tar bilder av bostaden, som ett extra mervärde kan vi även ta vackra kvällsbilder. Vi sammanställer en objektsbeskrivning som du får godkänna före publicering. När beskrivningen om bostaden är klar kontrollerar du att informationen är korrekt. Detta är viktigt eftersom den är juridiskt bindande och du som säljare är delvis ansvarig. Informationen ligger också ofta till grund för spekulanternas beslut om att köpa eller inte. 

4. Marknadsföring

Tillsammans anpassar vi marknadsföringen så att den blir så pricksäker som möjligt och för du ska få bästa tänkbara pris. Våningen & Villan är kända för sin moderna approach på marknaden. Vi syns där köparna finns! Din bostad presenteras bland annat på Hemnet, Blocket, vår egen webbplats, i våra skyltfönster och i våra direktutskick.

5. Visning

Visningen genomförs av en registrerad fastighetsmäklare och upplägget diskuterar vi tillsammans för att det ska passa både dig och spekulanterna. Vårt mål är givetvis att få bostaden såld till bästa pris. Hos oss kan du känna dig trygg - för vi lämnar inget åt slumpen.

6. Budgivning

Efter visningen återkopplar vi aktivt till kunderna med målsättningen att de ska lägga ett bud. För att hjälpa spekulanterna har vi goda bankkontakter som snabbt får fram lånelöfte och förmånliga lånevillkor. Vi har ett kvalitativt budgivningsförfarande där vi kan presentera bud på internet och via SMS. Givetvis får du budhistoriken när affären är klar.

7. Kontrakt

När det är dags att skriva köpeavtal tar vi fram alla juridiska dokument. Vi löser även medlemskapsansökan till föreningen samt alla bankkontakter och transaktioner som hör till affären. Kom ihåg att en bostadsaffär inte är klar förrän köpeavtalet är undertecknat av alla berörda parter. 

8. Handpenning och medlemskap

Köparen erlägger i normalfallet en handpenning som oftast utgörs av 10% av köpeskillingen. Denna handpenning deponeras hos fastighetsmäklaren fram till att alla s.k. svävarvillkor är uppfyllda, därefter redovisas den till dig som säljare.

9. Flyttstädning

Som säljare är du ansvarig för att flyttstädning genomförs (om inte annat avtalas). Vi kan erbjuda flyttstädning som en mervärdestjänst.

10. Tillträde

På tillträdesdagen lämnar du över nycklar och köparen tar över bostaden. På samma gång löses eventuella lån där du har bostaden som säkerhet, resterande likvid sätts in på ett av dina angivna konton. Du blir i god tid kallad till tillträdet och får information om vad man bör tänka på och vad som ska ske. Vårt kundcenter sköter kontakten med dig, köparen och bankerna för att allt ska ske så smidigt som möjligt.

Glöm inte! Året efter försäljningen ska du deklarera din bostadsförsäljning. Du kan göra detta själv eller välja att låta oss hjälpa dig. Du är alltid välkommen att höra av dig till oss om du har frågor kring ditt boende.

Digital Deluxe

Optimera synligheten

Alla våra bostäder presenteras givetvis på Hemnet, HittaHem, utvalda sociala medier och här på vår webbplats. I detta mervärde lyfter vi din bostad ytterligare digitalt. Vi uppgraderar din bostad helt enkelt så att den syns extra mycket på en lämplig social plattform t.ex. Mäklartipset eller Mittuppslaget på Hemnet.

Homestyling

Presentera din bostad på bästa sätt

Att presentera bostaden på bästa sätt är ytterst viktigt för att få så många spekulanter som möjligt till visning. Hos oss kan du få en komplett homestyling om du önskar som ett mervärde. Då säkerhetsställer vi att varje rum är möblerat på ett bra sätt med bland annat läckra inredningsdetaljer.

Mervärden

Du väljer, vi säljer

Hos oss ingår det alltid två mervärden, & du väljer själv vilka som passar dig och dina behov.

Boka en fri värdering

Tidningsannonser

Exponera din bostad i dagspressen

Som ett av våra mervärden kan du välja att exponera din bostad i lämplig dagspress vid två tillfällen. Extra exponering innebär oftast fler spekulanter!

Flyttstädning

Bekvämt & smidigt

För de flesta, den tråkigaste och jobbigaste delen i en bostadsaffär. Vi ger dig möjlighet att slippa städa din bostad efter försäljningen. Välj mervärdet flyttstädning så slipper du detta besvär.

Kompletterande bilder

Flygfoto & skymningsbilder

Många bostäder är vackrast på kvällen. Låt våra proffsfotografer dokumentera din bostad även i skymningen. På så sätt får fler potentiella köpare även uppleva hur inbjudande din bostad är på kvällen.

Kanske är din bostad extra spektakulär från ovan? Välj då att använda dig av flygfoto. I detta mervärde ingår även en utökad visningsbroschyr för att få plats med alla vackra, säljande bilder.

Mervärden.

Du väljer, vi säljer

Hos oss ingår det alltid två mervärden och du väljer själv vilka som passar dina behov.

Digital Deluxe

Optimera synligheten

Alla våra bostäder presenteras givetvis på Hemnet, HittaHem, Booli, Bovision, Blocket Bostad och givetvis här på vår webbplats. I detta mervärde lyfter vi din bostad ytterligare digitalt. Vi uppgraderar din bostad helt enkelt så att den syns extra mycket på t.ex. Mäklartipset eller Mittuppslaget på Hemnet.

Homestyling

Presentera din bostad på bästa sätt

Att presentera bostaden på bästa sätt är ytterst viktigt för att få så många spekulanter som möjligt till visning. Hos oss kan du få en komplett homestyling om du önskar som ett mervärde. Då säkerhetsställer vi att varje rum är möblerat på ett bra sätt med bland annat läckra inredningsdetaljer.

Tidningsannonser

Exponera din bostad i dagspressen

Vi annonserar i Sydsvenskan och Helsingborgs Dagblad. Som ett av våra mervärden kan du välja att exponera din bostad i en av dessa två tidningar vid två tillfällen. Extra exponering innebär oftast fler spekulanter!

Flyttstädning

Bekvämt & smidigt

För de flesta, den tråkigaste och jobbigaste delen i en bostadsaffär. Vi ger dig möjlighet att slippa städa din bostad efter försäljningen. Välj mervärdet flyttstädning så slipper du detta besvär.

Kvällsbilder

Proffsfotograferade skymningsbilder

Många bostäder är vackrast på kvällen. Låt våra proffsfotografer dokumentera din bostad även i skymningen. På så sätt får fler potentiella köpare även uppleva hur inbjudande din bostad är på kvällen. I detta mervärde ingår även en utökad visningsbroschyr för att få plats med alla vackra, säljande bilder. 

Redo.

När det är dags att byta bostad

Är du osäker på om du är redo att byta våning eller villa? Med vårt Redo-paket kan du leta bostad i lugn och ro. När du har hittat ditt nya drömboende är det bara att trycka på startknappen för att sätta igång försäljningen av din nuvarande bostad. Med Redo står du och din bostad beredda att sälja.

Läs mer