Boka kostnadsfri värdering

Boka kostnadsfri värdering

×
Bostadstyp

Sälja bostad

sälja bostad

Våningen & Villan grundades 1998 och har sedan dess fått tiotusentals bostäder sålda. Med över 100 medarbetare fördelade på 14 kontor kan vi hjälpa dig med erfarenhet och kompetens genom hela bostadsaffären.

 

I vår mäklartjänst ingår alltid två mervärden utan extra kostnad, t.ex. kan du välja flyttstädning och homestyling. Eller varför inte tidningsannonser och kvällsbilder? Du väljer, vi säljer!

 

Vi strävar efter att göra varje bostadsaffär till den bästa, vilket får våra kunder att återkomma gång på gång. Att sälja bostad är en stor händelse i livet. Med hjälp av vår affärsmodell skräddarsyr vi din kommande bostadsaffär efter dina behov och önskemål. Allt för att du ska få din bostad såld till bästa pris för bästa möjliga arvode, samtidigt som säljprocessen ska vara så enkel och bekymmersfri som möjligt. 

 

Du väljer, vi säljer!

Ska du sälja lägenhet eller sälja villa? Med många års erfarenhet i branschen har vi insett att alla bostadsaffärer är unika. Som säljare har man ofta egna önskemål om vad som ska ingå i bostadsaffären. Ska du sälja bostadsrätt har du troligtvis andra önskemål än om du ska sälja villa. I vår tjänst är det därför du som väljer innehållet. Givetvis ingår alltid alla vanliga bastjänster som t.ex. fotografering och tryckt visningsbroschyr.

 

Steg 1 – Fri Värdering

Att sälja bostadsrätten eller villan är ett stort steg. En försäljning börjar i princip alltid med att du tar reda på vad din bostad är värd. Du bokar tid med en fastighetsmäklare och tillsammans går ni igenom bostadens fakta, fördelar och nackdelar. Fastighetsmäklaren kommer sedan fram till ett värde utifrån en rad parametrar.

 

Vår fastighetsmäklare presenterar även Våningen & Villans unika och skräddarsydda försäljningsmodell, där du själv som säljare har stora möjligheter att välja innehållet. Vill du hellre ha en homestyling än tidningsannonser? Inga problem, hos oss väljer du själv vilka två mervärdestjänster som ska ingå. 

 

Steg 2 – Förmedlingsuppdrag

När du bestämt dig för att sälja med oss, tecknas ett förmedlingsuppdrag. Här kommer vi överens om alla detaljer kring förmedlingen som t.ex. köpeskilling och arvode. Här väljer du också vilka mervärden du vill ska ingår i tjänsten. Två ingår alltid, t.ex homestyling och flyttstädning.

 

Steg 3 – Presentation och faktainsamling

Att presentera bostaden på bästa sätt är ytterst viktigt för att få så många spekulanter som möjligt till visning och för att ge dem bästa möjliga intryck väl på plats i bostaden.

 

När hemmet är förberett och klart kommer en av våra professionella fotografer och dokumenterar bostaden på bild. Som ett extra mervärde så har vi också möjlighet att fotografera din bostad i skymningen med vackra kvällsbilder.

 

Mäklaren sammanställer en objektsbeskrivning som du får godkänna före publicering. Som säljare kan du vara delaktig i denna process. Berätta gärna för fastighetsmäklaren om vad du tycker är extra viktigt att framhäva.

 

När beskrivningen om bostaden är klar är det viktigt att du läser den noga så att informationen är korrekt. Det är ofta på denna information som köparen baserar sitt beslut på att köpa bostaden eller ej. Denna information är också juridiskt bindande och du som säljare är delvis ansvarig för att den är korrekt. 

 

Steg 4 – Marknadsföring

Att synliggöra din bostad för så många spekulanter som möjligt är grunden till att få så bra betalt som möjligt. Tillsammans anpassar vi marknadsföringen för att göra den så pricksäker som möjligt gentemot de intresserade målgrupperna. Våningen & Villan är kända för sin moderna approach på marknaden. Vi syns där köparna finns! Givetvis kommer din bostad presenteras på t.ex. Hemnet, Blocket, vår egen webbplats m.fl. Du kommer även att synas i våra skyltfönster, i direktutskick etc. I våra mervärdestjänster har du även möjlighet att välja till Mäklartipset och tidningsannonser. Genom vårt samarbete med hittahem.se exponeras våra bostäder även massivt i Bonniers digitala kanaler.

 

Steg 5 – Visning

När vi synliggjort din bostad för så många spekulanter som möjligt är nästa steg att fysiskt visa dem bostaden. Visningen genomförs av en registrerad fastighetsmäklare. Visningsupplägget diskuterar vi igenom tillsammans för att det ska passa både dig som säljare och spekulanterna. Ju mer tillgänglig bostaden kan vara för visningar desto bättre. Vi visar bostaden ofta och jobbar kontinuerligt med våra visningar då detta är grunden för att få bostaden såld till bästa pris. Våra fastighetsmäklare är utrustade med ett leende på läpparna, tumstock, kompass samt en informativ och tilltalande visningsbroschyr som får din bostad att sticka ut ur mängden. Vi tar alltid kontaktuppgifter till spekulanterna och jobbar med en aktiv återkoppling.

 

Steg 6 – Budgivning

När vi haft visning av din bostad bearbetar vi kunderna med målet om att de ska inkomma med bud. Detta genom noggrann återkoppling till spekulanterna med tydlig information kring försäljningsförfarandet. För att hjälpa spekulanterna att bli beslutsmässiga har vi goda bankkontakter som snabbt får fram lånelöfte och förmånliga lånevillkor. Vi har ett kvalitativt budgivningsförfarande där vi har möjlighet att presentera buden på internet och via sms. Du som säljare samt köparen får givetvis en budhistorik när affären är klar.

 

Steg 7 – Kontrakt

Nu är det dags att skriva köpeavtal mellan dig som säljare och köparen. Vi tar fram alla juridiska dokument kring detta och ser till att det blir rätt. Kom ihåg att en bostadsaffär inte är klar förrän köpeavtal är undertecknat av alla berörda parter. Självfallet löser vi även medlemskapsansökan till föreningen och alla bankkontakter och transaktioner som hör till affären.

 

Steg 8 – Handpenning och medlemskap

Köparen erlägger i normalfallet en handpenning. Denna handpenning deponeras hos fastighetsmäklaren fram till dess att alla s.k. svävarvillkor är uppfyllda. Därefter ska den redovisas till dig som säljare enligt överenskommelse i uppdragsavtal och depositionsavtal. Handpenningen är i normalfallet 10% av köpeskillingen.

 

Steg 9 – Flyttstädning

Som säljare är du ansvarig för att flyttstädning genomförs (om inte annat avtalas). Vi kan, som en mervärdestjänst, erbjuda dig att flyttstädning ingår i vår tjänst.

 

Steg 10 – Tillträde

På tillträdesdagen tar köparen över bostaden och du som säljare lämnar över nycklar. På samma gång löses dina eventuella lån där du har bostaden som säkerhet och resterande likvid sätts in på ett av dina angivna konton. Detta möte sker i normalfallet på köparens bank eller på vårt mäklarkontor. Du blir i god tid kallad till tillträdet och får all vederbörlig information om vad som ska ske den dagen och vad man bör tänka på. Vårt kundcenter sköter kontakterna med dig som säljare, köparen och bankerna för att allt ska ske så smidigt som möjligt.

 

Glöm inte! Året efter försäljningen ska du deklarera din bostadsförsäljning. Du kan göra detta själv eller välja att låta oss hjälpa dig. Du är alltid välkommen att höra av dig till oss om du har frågor kring ditt boende.

 

Håll er uppdaterade! Anmäl er till vårt nyhetsbrev.

Jag vill att en mäklare tar kontakt med mig angående värdet på min nuvarande bostad.

Följ oss på