Hyra Gör intresseanmälan för Kv. Folkparken här!
Tillbaka
Växjö
Kv. Folkparken
Boarea: 53 - 154 m2
Rum: 2 - 6 st
Bostäder: 230
Hiss: Ja
Balkong: Ja
Uteplats: Ja
 

25% rabatt på hyran i Folkparken!

Tänk dig en nybyggd, modern bostad. Stora fönster för ett härligt ljusinsläpp. Väl tilltagen balkong eller terrass. Och en egen park utanför dörren. Arkitekterna har gjort ett fantastiskt arbete med att skapa en idyll mitt i stan. Bostädernas inredning är modern och alla bekvämligheter du vill ha finns där. Utvändigt har det gröna och sköna prioriterats. För att länka ihop ute och inne har nästan alla bostäder en uteplats – på marken eller en väl tilltagen balkong. Med cykel rullar du ner till city på två minuter och du tar dig till mysiga skogspromenader i Bokhultet på fem, tio minuter. Lika kort tid tar det att gå till järnvägsstationen, ännu kortare till bion. Arenastadens event och idrott och Grand Samarkands stora shoppingområde finns också på promenad- eller cykelavstånd. Kort sagt, Folkparken är platsen för dig som vill bo granne med allt.

Visste du att just nu får du 25% rabatt på hyran till och med den 2023-07-31? Där efter får du 15% rabatt under 12 månader. Teckna dig för ett hyresavtal och rabatten börjar gälla direkt. Hyra från 8 449 kr.
Alla lägenheter i Kv. Folkparken är uthyrda, men vi hyr även ut de lägenheter som sägs upp. Detta sker löpande allt eftersom. Anmäl ditt intresse så får du information om vad som är ledigt just nu. Du får även information om ev. kommande uthyrningar. Vill du komma på visning på onsdagar? Kontakta ansvarig mäklare. 

Hall:
Hall med ljusgrått klinkergolv och vitmålade väggar. Här finns platsbyggda garderober och plats för avhängning.


Badrum:
Ljusgrått klinkergolv och vita helkaklade väggar. Här finns wc, handdukstork, dusch med glasväggar, handfat med kommod samt badrumsskåp med spegel och belysning Badrummet är också utrustat med tvättmaskin och torktumlare (Electrolux), med tillhörande arbetsbänk i grå laminat och överskåp.


Kök:
Parkettgolv och vitmålade väggar. Vit köksinredning och handtag i rostfritt. Grå bänkskiva i laminat. Köket är utrustat med kyl/frys, inbyggd mikrovågsugn, diskmaskin, ugn och spishäll. Samtliga vitvaror är från Electrolux i vitt utförande. Öppen planlösning mot vardagsrummet och köksö.


Vardagsrum:
Parkettgolv och vitmålade väggar. Ljusgrå fönsterbänk i sten och låg bröstning. Från vardagsrummet nås balkongen, och i entréplan finns istället uteplats. Från de flesta lägenheter nås den rymliga balkongen från vardagsrummet, och väderstreck beror på läge i huset. I de lägenheter med två balkonger nås den andra balkongen från köket.


Sovrum:
Parkettgolv och vitmålade väggar. Ljusgrå fönsterbänk i sten. Sovrummen är olika stora i de olika lägenheterna, men samtliga är rymliga och välplanerade. Gott om platsbyggd förvaring i alla bostäder.


Folkparken, området:
Folkets park byggdes på 1930-talet. Även om dansen alltid har stått i centrum – under 70-talet fanns inte mindre än tre samtidiga dansbanor att välja mellan på Folkets Park – har också aktiviteter som auktioner, bröllop och inte minst konserter varit ett populärt nöje för Växjöborna. På 80- och 90-talen avlöste svenska artisteliten varandra och många kommer ihåg att skylten med ”fullsatt” allt som oftast hängdes upp i entrén. Kanske var du själv på plats när Gyllene Tider uppträdde 1981 eller var där och lyssnade på Älmhultsbandet Creeps konsert 1990?


Folkparksområdet har i alla tider varit en mycket välbesökt plats för stadens ungdomar. I mitten av 60-talet invigdes det legendariska Dackebadet som med tiden fick ett eget hopptorn för de mer våghalsiga. Här arrangerades också på kvällarna otaliga skoldiscon för högstadie- och gymnasieungdomar. En stor motgång drabbade Folkets Park-området 2000, då huvudbyggnaden brann ner till grunden. Försäkringspengar gjorde dock att den riksbekanta dansbanan Kaskad åter stod redo för dansanta besökare i oktober 2002. Många år senare, i nutid, rasade även branden för byggnaden Polketten. Den 17 maj 2017 konstaterade Räddningstjänsten att byggnaden inte gick att rädda, utan man fick koncentrera sig på att hindra spridning.


Det var framför allt dansen som tog Folkparken till Växjös hjärta. De sista åren innan beslutet togs att inleda en ny epok för området, användes Kaskad bland annat av dansklubben Club 68, PRO och av Växjö kommun.


Du som hyr via K-Fastigheter tecknar hemförsäkring via följande länk:
https://www.k-fastigheter.se/erbjudanden/boendeforsakring-via-croisette/


Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.