Boka kostnadsfri värdering

Boka kostnadsfri värdering

×
Bostadstyp

Håll er uppdaterade! Anmäl er till vårt nyhetsbrev.

Jag vill att en mäklare tar kontakt med mig angående värdet på min nuvarande bostad.

Brf Luggude SLUTSÅLT

Brf Luggudes läge i Slottsstaden är unikt. Huset är ett sk. ”fill-in”-projekt, vilket innebär att staden förtätas och kompletteras. Här bor man granne med Kronprinsen och de sköna stadsparkerna.

 

Utformning, gestaltning, idé

Arkitektens utgångspunkt för gestaltningen har varit att skapa en byggnad som knyter an till sin direkta omgivning och samtidigt är ett hus av sin tid. Huset har genom valet av material och formspråk fått såväl tyngd som karaktär. Dess monolitiska gestaltning förstärks av planen som har formen av ett parallellogram vilket gör huset självklart på sin tomt. Balkongerna är indragna från byggnadens hörn för att inte ta fokus från husets form. Med fönster i varierande bredd skapas en rytm och en dynamik som ger en livfull fasad. Husets entré är belägen mot Östra Kristinelundsvägen. I markplan är trapphuset genomgående och de boende når miljöhus och den gemensamma uteplatsen på ett enkelt vis. I markplan finns två lokaler samt tre mindre lägenheter med egna entréer och uteplatser.

 

 

Lägenheterna

Gemensamt för alla lägenheter är ljuset och rymden. De får en härlig luftighet tack vare rumshöjden på 2,7 m. Navet i lägenheterna är det stora allrummet där både matplats- och soffgruppsmöblemang ryms. Stor vikt och eftertanke har lagts vid lägenheternas planlösning för att erhålla en så god ljudmiljö som möjligt för de boende. Samtliga sovrum vänder sig mot söder och den tysta gårdssidan.

 

Varje lägenhet har antingen uteplats/terrass eller en rymlig balkong. Varandra närliggande balkonger har ett insynskydd, i form av en högre balkongräckesdel, där en markisväv flätas in. Golvvärme i badrum är standard Iiksom downlights i badrum, kök och hall. Den indragna takvåningens två större lägenheter ges ytterligare kvaliteter såsom golvvärme och skjutglaspartier från golv till tak, samt takterrass. Varje lägenhet har ett praktiskt källarförråd. I källaren finns också cykelrum i en skyddad miljö och föreningslokal.

 

Ambitionen är att skapa ett stadsboende med hög kvalitet och lång livslängd, såväl estetiskt som funktionellt. Vår förhoppning är att byggnaden, med både bostäder och handel, skall tillföra ytterligare liv i området.

 

 

För mer information kontakta de ansvariga mäklarna för projektet.

Margareta Meijer
Reg. fastighetsmäklare
0768-92 41 25
margareta.meijer@vaningen.se

 

Emma Stålhammar
Reg. fastighetsmäklare
0708-17 58 96
emma.stalhammar@vaningen.se

 

 

Följ oss på