Cookies på vaningen.se: Vi samlar in, behandlar och analyserar uppgifter om användningen av våra webbsidor. Trafikdata är uppgifter kopplade till besökare på webbsidan och uppgifterna som hanteras i kommunikationsfält för att skicka, distribuera eller göra meddelanden tillgängliga. Läs vår dataskyddspolicy här
Nyköping, Stenbro
Stenbro
Från: 700 000 kr
Till: 970 000 kr
Boarea: 0 - 0 m2
Rum: 0 - 0 st
Bostäder: 7

Husdrömmar!!

Byggklara småhustomter att förvärva från Nyköpings kommun

OBS!

Tips och förtydliganden inför budgivningen,

Efter genomförda budgivningar kan vi nu bara uppmana er som spekulanter att vara mer aktiva tidigare i budgivningsprocessen och inte invänta sista timmen innan deadline för budgivningens avslut. Detta för att skapa bättre förutsättningar för er själva att vinna budgivningen som avslutas vid utsatt tidpunkt. Så bud som inkommer efter detta klockslag räknas ej om det än ’bara’ handlar om sekunder.

För att delta i budgivningen skall finansiering uppvisas, lånelöfte alt egen insats, innan första budet kan tas emot. Första budet skall ske via samtal med respektive ansvarig mäklare och samtliga bud skall därefter ske via smsbudgivning för att alla budgivare skall ha samma förutsättningar och att det är mäklarsystemets klocka som gäller för tidpunkten av budets mottagande i budgivningssystemet. Tänk på att vara ute i god tid så det inte handlar om sekunder och att dessa då inte accepteras.

Nu har du chansen att förvärva byggklaratomter från Nyköpings kommun. I Stenbro finns sju stycken attraktiva tomter att köpa. Stenbro är ett bostadsområde ca 3km från centrala Nyköping. Här har du fina naturområden ett stenkast från tomterna och du tar dig lätt till centrala Nyköping via cykel och gångvägar.

Anmälan och försäljningsprocess:
1. Vid intresse skicka en intresseanmälan till christine.ankarsward@vaningen.se eller via vår hemsida, specificera vilken/vilka tomter du har intresse av. Vi kommer sedan maila dig en bekräftelse på intresseanmälan. Vi kommer löpande uppdatera varje objekt med information om hur många spekulanter som finns.
2. Den 24 februari påbörjar vi budgivningen på den tomt som har flest intresseanmälningar. Vi kommer inför budgivningen presentera budgivningsstart för respektive tomt. Se under dokument " Status intressenter och budgivning". Anmälningstiden för tomterna fortlöper även efter den 24 februari för tomter där budgivningen inte är stängd.
3. Budgivning kommer att ske på en tomt i taget för respektive område. Vid start av budgivningen för din tomt behöver vi dokumentation på att finansiering är klar. Högsta budgivare får erbjudande om att köpa tomten. Om anmälan till budgivning skett skall du som spekulant också vara delaktig. Avslutningsdatum för budgivningen kommer att presenteras i dokumentet " Status intressenter och budgivning"

Budgivare bör vara medvetna om att det kan tillkomma nya budgivare fram till att budgivningen är stängd. Se vidare Information om status för din tomt under dokumentet "Status intressenter och budgivning"

Vi hjälper dig självklart med värdering av din nuvarande bostad!

Ansvarig mäklare.

Bild på Christine Ankarswärd
Reg. fastighetsmäklare Christine Ankarswärd 0704-966511 Mejla mig
AdressPrisBoareaTomtareaRumStatus
Kaplanen 2 700 000 kr m2 811 m2 Såld
Kyrkoherden 3 700 000 kr m2 1066 m2 Såld
Kyrkoherden 4 700 000 kr m2 1054 m2 Såld
Kyrkoherden 5 700 000 kr m2 943 m2 Såld
Kyrkoherden 6 700 000 kr m2 909 m2 Såld
Kyrkoherden 7 700 000 kr m2 1056 m2 Såld
Kyrkoherden 8 700 000 kr m2 945 m2 Såld

Omgivning

Allmänt om området:

Stenbro är ett bostadsområde som ligger ca 3km norr om centrala Nyköping längs väg 807, Runtunavägen, med närhet till handelsområdena Påljungshage och Gustafsberg. Nyköping centrum och närliggande områden når du enkelt via vägnätet och anslutande gång och cykelvägar. I närområdet finns flertalet förskolor och skolor till exempel Släbro skolan, Långbergs skolan och Nyköpings Friskola, se mer på kommunens webbplats nykoping.se. Här har du närhet till kulturhistorisk bebyggelsemiljö som Stenbrogården samt en jordbruksfastighet med hästar och hagar. Sydväst om området ligger Naturreservatet Hållet och Marieberg som är ett tätortsnära naturområde och ett välkänt friluftsområde i Nyköping. Området har ett stort nät av stigar, löpslingor och promenadvägar och möjlighet till svamp och bärplockning. Ett par kilometer mot Runtuna hittar du Söra friluftsområde med Scoutverksamhet, kanotuthyrning och en fin sjö för långfärdsskridskoåkning.

Nyköping ligger vid kusten en timme söder om Stockholm - en av Sveriges äldsta städer. Här är det lätt att charmas av den historiska stadskärnan och den vilda och orörda skärgården. Nyköping har dessutom en välkomnande och varm atmosfär, ett levande restaurangliv och mängder av sport- och kulturevenemang. Nyköping har sedan 1100-talet varit en myllrande mötesplats för många olika människor. Även idag är utrymmena för möten många - på det vackra torget, på Rosvalla Arena och vid uteserveringarna nere vid hamnen. Och fler blir det framöver när staden varsamt utvecklas utan att förlora sin unika småstadskänsla. Alla som någon gång besökt Nyköping vet att här har man nära till allt. Till havet, till de sörmländska slotten och till varandra. Så oavsett om du vill upptäcka gårdar med ekologisk och närodlad mat, strosa längs Å-promenaden i den lummiga hasselskogen, ta del av Nyköpingshus fascinerande historia, vandra på Sörmlandsleden eller njuta av utsikten från hängbroarna mellan öarna vid Stendörrens naturreservat, så finns allt i din närhet. Resten av världen ligger också inom räckhåll med den internationella flygplatsen Stockholm Skavsta alldeles runt hörnet, Stockholm och hela Mälardalen nära intill. Välkommen till en moderna och snabbt växande kommun med god service. Här är avstånden mindre, naturen närmare och livet lite enklare.

Övrigt:

Köparen måste vara en privatperson och endast ett tomtköp per person är tillåtet. Grundläggning/byggnation ska påbörjas inom ett år. Köparen får heller inte utan kommunens medgivande överlåta fastigheten innan byggnadsskyldigheten fullgjorts eller innan två år förflutit sedan lagfart beviljas.

För bostäderna gäller största tillåtna bruttoarea 40% per m² av fastighetsarean. Huvudbyggnad får uppföras med högst två våningar med sadeltak i husets längdriktning och en nockhöjd på 8,5 m. Fasad mot öster ska utföras utan fönster på andra våningen. Sutterängplan och inredd vind räknas som våning. Byggnader ska utföras källarlösa och placeras minst 4 m från fastighetsgräns.

För komplementbyggnad gäller största tillåtna bruttoarea 10% per m² av fastighetsarean. Nockhöjden är satt till 4 m och byggnaden får placeras minst 1 m från fastighetsgräns.

Bygglovs kostnad är 33 750kr inklusive nybbyggnadskarta, se mer på:
https://nykoping.se/bo-bygga--miljo/bygga-nytt-andra-eller-riva/avgifter-taxor

Elanslutningsavgift 0-200m från anslutningsstationen 36 250kr inkl moms, 200-600m ytterligare 310kr/m, 600-1200m 677.5kr/m och 1200-18000m 411,25kr/m se mer på:
https://www.vattenfalleldistribution.se/el-hem-till-dig/ny-anslutning/

Fiberanslutning aktuellkostnad se: https://www.gastabudstaden.se/index.php?id=39

Lagfartskostnad baseras på tomtpriset med 1,5% plus en expeditionsavgift på 825 kr.

Pantbrevskostnad tillkommer på motsvarande lånebelopp med 2 % plus en expeditionsavgift om 375 kr/pantbrev.

Kolla restider.

Från:
Till:
|
Kunde inte hitta någon rutt.