MALMÖ HÖLLVIKEN SVEDALA 040-98 11 77 | LUND 046-12 11 77 | HELSINGBORG 042-400 89 80 | INFO@VANINGEN.SE

Boka kostnadsfri värdering

Boka kostnadsfri värdering

×
Bostadstyp

Barnvänligt med två sovrum, vardagsrum och stort nytt uterum, samt kök, tvättstuga, badrum och förråd på lättskött uppvuxen tomt. Carport i nära anslutning och naturen inpå knuten. Praktiskt och lättskött, välkommen på visning!

Interiör

När du parkerar på gatan och ser dig omkring, kan du förnimma känslan av att ha naturen runt knuten. Fågelkvittret är ditt sällskap vid morgonkaffet på uteplatsen den där sköna lediga sommarmorgonen.

Så nu är det dags att stiga in och ta oss en rundtur i trädgården innan vi gör entré i detta charmfulla boende. Tomten om ca 238 kvm är en trädgårdstomt och förser er med en lagom stor gräsmatta för de minsta att springa omkring på samt med ett härligt inbjudande trädäck för de som bara vill njuta av stunden.
I anslutning till trädäcket finner vi det inglasade och generösa till storlek uterummet som blir en förlängning av hemmet under årets varmare månader.
Går vi runt huset kommer vi fram till den grå entrédörren som vi öppnar för att kunna se detta stilfulla boende även från insidan. Under våra fötter vilar ett ljust klinkergolv som möter upp ljusa väggar och god förvaring med avhängningsmöjligheter samt förvaring i garderober.

Direkt till vänster har vi det stilfulla och renoverade köket med generösa arbetsytor och erbjuder matplats för ca sex personer. Tack vare ett generöst fönsterparti intill matplatsen känns rummet härligt luftigt och ljust.
Från köket når vi hemmets tvättrum med direkt access till uterummet. Tvättrummet är utrustat med god förvaring och tvättmaskin samt torkskåp som underlättar i vardagen.

Intill köket har vi vardagsrummet med vackert parkettgolv och ljusa väggar. Här erbjuds vi ett flertal möbleringsalternativ med plats för såväl soffgrupp som matplats. Rummet har ett helt fantastiskt skönt ljusinsläpp från stora härliga fönster och det är även härifrån vi når det helt magiska uterummet.

Ett helkaklat badrum står till förfogande och bjuder på en skön inredning med duschhörna avgränsad med glasdörrar.
Hemmets två sovrum är belägna på vardera sidan om badrummet. Gemensamt för de båda är det vackra furumönstrade golvet och de ljusa ytskikten samt de generösa kvadrat som möjliggör ett flertal möbleringsalternativ med plats för extra förvaring. Perfekt för den modemedvetna som behöver mycket plats för säsongens plagg, skor och väskor!

Välkommen på visning av detta underbara hem i trivsamma Höllviken!

Kök

Renoverat 2012 med laminatgolv och ljusa väggar. Köksinredning med luckor i valnötsfaner och bänkskiva i laminat med vitt kakel ovan. Diskmaskin(2016) i vitt från Electrolux, spis(2016) i vitt med häll, fläkt i rostfritt, kyl och frys(2012) i full höjd i vitt. Matplats för ca fyra till sex personer.

Badrum

Helkaklat badrum från 2010 med WC, tvättställ med förvaring, badrumsskåp med spegel och belysning samt dusch med duschdörrar.

Tvättrum

Plastmatta på golv och ljusa väggar. Förvaring i skåp med vita luckor. Tvättmaskin och torkskåp. Utgång till inglasat uterum.

Byggnad

Byggnadstyp: 1-plansvilla i vinkel
Byggår: 1988
Grundläggning: Betongplatta
Grundmur: Betong
Stomme: Trä
Fasad: Tegel
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Betong
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt
Uppvärmning: Vattenburen el
Ventilation: Mekanisk (endast frånluft)
Övrigt byggnad: 2016 byttes tak och stomme på uterummet.

Kabel-TV finns via Viasat och bredband via Telia samt ADSL.

Övriga byggnader

Carport finns med plats för en bil.

Driftskostnad

Driftskostnad beräknad på 3 personer i hushållet.

El: 13 500 kr/år
VA: 8 000 kr/år
Samfällighet/väg: 1 650 kr/år
Totalt: 23 150 kr/år
Kommentar: Försäkring tillkommer om ca 4000kr/år

Fastighet

Fastighetsbeteckning: Höllviken 23:227
Taxeringskod: 220
Taxeringsvärde: 1 808 000 kr
Taxeringsvärde (byggnad): 848 000 kr
Taxeringsår: 2015
Pantbrev: 2 608 520 kr
VA: Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Samfällighet/Gemensamhetsanläggning/Servitut: Andel i samfällighet/GA: Höllviken S:132, GA:16, GA:18 Sandeplans vägförening. Hemsida: www.sandeplans-vagforening.se.

Närområde

Allmänt

Höllviken är beläget i Vellinge kommun och är största tätort både yt- och befolkningsmässigt i kommunen. Höllviken består i huvudsak av villabebyggelse helt omgiven av charmig tallskog, i centrum med dess restauranger, pubar och handel har vi även en del lägenheter. I sydöst gränsar egentliga Höllviken mot ortsdelen Kämpinge, och i väster mot tätorten Ljunghusen som tar vid på andra sidan kanalen. Falsterbokanalen är även det i sig ett känt riktmärke, här har vi även en hamn med båtplatser för den båt- samt havsintresserade. Hamnen har under de senare åren utvecklas med trevliga restauranger. I norr viken Höllviken, som är en del av Öresund, och i söder bukten Kämpingebukten, som är en del av Östersjön. Den kilometerlånga sandstranden som sträcker sig längs Kämpingebukten är en del av ett trettio hektar stort naturreservat. Kämpingestranden är väldigt populärt under varma sommardagar med sin vita sand och sitt klara vatten. Populärt att besöka för turister samt Malmös invånare för att komma bort från citypulsen. Förutom trevliga Falsterbovägen som är Höllvikens mysiga centrum så har man även ett köpcentrum i form av Toppengallerian. Du har livsmedelsbutiken Toppen som ingår i ICA-kedjan. I köpcentrumet finns biograf vid namn Biohuset, hamburgerrestaurang, apotek, flera klädaffärer, elektronikaffär, parfymeri, blomsterbutik och Systembolag. Höllviken är erkänt duktiga inom sport. Du har fotbollsföreningen BK Höllviken, Höllvikens innebandyförening, Kämpinge gymnastikförening. Andra sporter där intresset är stort är handboll, friidrott, hästridning. Du har utbud av både dagis, förskolor samt grundskolor i Höllviken. Du har tre grundskolor i form av Sandeplanskolan, Stora Hammars skola och Ängdalaskolan. Ljungenskolan i Ljunghusen tar också emot många elever från främst västra Höllviken. De fristående orterna Ljunghusen, Kämpinge, Rängs sand och Räng m.fl. mindre byar har under hela efterkrigstiden ingått i postadressen Höllviken.

Ytterligare information

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån lantmäteriet. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten.
UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC: Säljaren samt fastighetsmäklaren uppmanar köpare/spekulanter att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en auktoriserad besiktningsman. För ytterligare information kring undersökningsplikten eller annat som kan vara av särskilt intresse såsom förfarande kring budgivning, hur du mäter bostaden, regler kring flyttstädning samt distinktionen mellan fast och lös egendom, energideklaration etc., uppmanas spekulanten att kontakta mäklaren som förser er med muntlig information samt skriftlig information i form av informationsblad.
DRIFTSKOSTNADER: Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Schablonmässiga uppskattningar förekommer enbart då man inte kunnat få fram verkliga kostnader.
ÖVRIGA KOSTNADER: Vid fastighetsköp betalar köparen 1,5% på köpeskillingen i lagfartskostnad (stämpelskatt) samt kostnaden för eventuellt uttagande av nya pantbrev som är 2% på pantbrevsbeloppet.
BUDGIVNING: Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.
BOENDEKOSTNADSKALKYL: Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.
ÖVRIGT: Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.
När du varit på visning godkänner du att Våningen & Villan eller tredje part kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller email på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Ansvarig mäklare

Porträtt av Lars Bennrup

Lars Bennrup
0700 01 90 82
Reg. Fastighetsmäklare
Kontakta via e-post
Boka fri värdering

Finansiering

Dokument

Följ oss på