Boka kostnadsfri värdering

Boka kostnadsfri värdering

×
Bostadstyp

Arkitektritad vacker skånelänga belägen med hänförande utsikt över vidderna. Stora välplanerade ytor som erbjuder fem sovrum, sällskapsrum med eldstad och ett stort kök, också det med eldstad. Parktomt på 7256 kvm med flera fruktträd, bärbuskar och stort isolerat garage. Här bor man avskilt i lantlig idyll med närheten till staden!

Interiör

Inbäddad i ljuvligt lantlig miljö med sommargula rapsfält och böljande åkermark i blickfånget, har vi nöjet att få presentera en oemotståndlig familjevilla uppförd i karaktäristisk Skånekaraktär! Här lockar exempelvis fem fina sovrum och en alldeles underbar köksinteriör med öppen spis och stort skafferi tillsammans med generöst sällskapsrum och tjusigt helkaklat badrum med bubbelbad. Lägg därtill en förnämlig utemiljö av ytterst ymnigt format, med massor av grönska och plats för lek och spring. Garage och verkstad!

En prydlig, singelbeklädd uppfart av vida kvadrat inger ett välskött första intryck. Vidare bjuder en elegant hall in med sobert golv som möter de för bostaden genomgående klassiskt vitmålade väggarna, yteffektivt med lagom plats för avhängning av ytterkläder och skor och dessutom möjlighet till förvaringsmöbel om man så vill.

På höger hand inviterar det glädjande rymliga och ljusa köket, smakfullt och elegant renoverat med tidlös inredning i vitt med tilltalande vitrininslag, ackompanjerat av accentuerande rökgrått golv och matchande arbetsytor. Angenämt ljusinsläpp dessutom från flera fönster i två väderstreck, och gott om plats för ett middagsbord inrymmande såväl familj som vänner mitt emot den stämningshöjande och värmande öppna spisen. Maskinparken gör förstås heller ingen besviken med bland annat kyl och frys i fullstorlek och modernt rostfritt utförande. Både angränsande skafferi och svalrum borgar för extra lyx därtill!

Ett fräscht och välutrustat tvättrum som även tjänar som praktisk groventré passeras på väg mot sällskapsrum och bakomliggande sovrumsavdelning. Sällskapsrummet ståtar med enhetligt golv såsom i hallen och härligt luftiga ytor för både soffgrupp och fåtölj. Också här får man njuta av en öppen spis och dessutom finns access till det njutbara trädäcket med trädgårdens grönska alldeles utanför.

Två fina sovrum och ett badrum med bland annat dusch hittas avskilt placerat via egen liten passage. De båda sovrummen tilltalar med rymliga kvadrat lagom för både säng, skrivbord och förvaringsmöbel för den som önskar och golvet pryds av samma stilrena ytskikt som i hall och sällskapsrum.

Den vitmålade trätrappan visar vägen till ovanvåningen, vars lilla hall bjuder på både en rejäl klädkammare och inbyggd garderob. Vidare åtnjuts tre utmärkta sovrum och ett läckert badrum med exempelvis bubbelbadkar och helkaklade ytskikt. Master bedroom är förstås störst och ståtar med vackert ljusa trätiljor och utmärkta förvaringsmöjligheter i hel garderobssida. Synnerligen väl tilltagna och ljusa kvadrat som enkelt inrymmer både dubbelsäng och relaxmöbel och dessutom stoltserar med en underbar kamin. På motsatt kortsida nås de båda tvillingsovrummen, så gott som lika till storleken och perfekta att nyttja som barnrum eller kanske hemmakontor.

Så väldisponerat och tilltalande i storslaget grönskande omgivningar! Barnvänligt med Pilens montessoriskola i närbelägna Fru Alstad som erbjuder förskola upp till årskurs 6. Välkomna!

Tvättrum

Fräscht tvättrum med plastmatta och vitmålade väggar. Tvättmaskin och torktumlare side by side med vit arbetsbänk ovanför, samt vita väggskåp och vask med förvaring undertill. Groventré med gott om förvaringsmöjligheter.

Badrum

Badrum 1, bottenvåning: våtrumsmatta och tapet. Dusch, wc samt dubbla handfat.
Badrum 2, ovanvåning: renoverat 2009 av auktoriserad våtrumsinstallatör, kvitto finns. Stilrent helkaklat med mörkt klinkergolv som möter ljust kaklade väggar med dekorativa inslag. Bubbelbadkar, handduksvärmare, runt handfat på kommod samt vägghängd wc.

Kök

Smakfullt kök, med gott om förvaring bakom vita profilerade luckor som möter vitt kakel ovanför den mörka arbetsbänken och som snyggt matchar det mörka klickgolvet (klinker under). Bra maskinpark bestående av rostfri kyl och frys i fullstorlek, spishäll, inbyggnadsugn och fläkt från 2014 samt diskmaskin. Stort skafferi och svalrum samt generös matplats. Öppen spis.

Byggnad

Byggnadstyp: 1½-plansvilla
Byggår: 1990
Grundläggning: Betongplatta
Grundmur: Betong
Stomme: Trä
Fasad: Puts på Leca
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Takpannor Zanda
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt
Uppvärmning: Direkverkande el samt luft/luftvärmepump
Ventilation: Mekanisk (endast frånluft)
Övrigt byggnad: Renoveringar/förbättringar:
2014 fönster samt fasad målades.
2008 jordfelsbrytare installerades samt elcentral och jordfelsbrytare i garage.

Det finns luft/luftvärmepump i både bostad och garage.

Centraldammsugare.

De fasta kostnaderna för elen utgör 8000:- av angiven kostnad.

Larm från Securitas, sensorer och central lämnas kvar.

Uteplatser i väster samt öster.

Hatthylla och garderober ingår i köpet.

Säljaren har anmält intresse för fiberinstallation, kostnad för installation är ca 19900:- och betalas vid slutförandet av ny fastighetsägare.

Övriga byggnader

Stall/uthus om ca 15 kvm på betongplatta, nymålat med ny dörr. Garage/verkstad (ca 80 kvm) på isolerad betongplatta med egen elcentral med trefasuttag. Friggebod ca 12 kvm.

Driftskostnad

Driftskostnad beräknad på 3 personer i hushållet.

El: 33 579 kr/år
Energiförbrukning: 23 608 kWh/år
Renhållning: 1 680 kr/år
Övrigt: 1 200 kr/år
Totalt: 36 459 kr/år
Kommentar: De fasta kostnaderna för elen utgör 8000:- av angiven kostnad.

Fastighet

Fastighetsbeteckning: Västra Virestad 11:10
Taxeringskod: 220
Taxeringsvärde: 2 067 000 kr
Taxeringsvärde (byggnad): 1 576 000 kr
Taxeringsår: 2015
Pantbrev: 2 525 000 kr
VA: Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp.
Samfällighet/Gemensamhetsanläggning/Servitut: Servitut på väg till fastighet.
Övrigt tomt: Inspirerande, parkliknande trädgårdstomt på 7256 kvm med varierande växtlighet erbjudandes bland annat flera fruktträd, bärbuskar och stort isolerat garage/verkstad.
Njutbart trädäck med markis och praktfull utsikt över fria vidder.

Närområde

Allmänt

Trelleborg är Sveriges sydligaste stad och ligger ca 30 km söder om Malmö. Trelleborgs kommun präglas av bördig åkermark, långa sandstränder samt närheten till kontinenten. Här blandas äldre egnahemsbebyggelse med trettiotalets tidstypiska villor och sextiotalets radhus. I vackra Trelleborg har man havet runt hörnet och staden har mycket att erbjuda såsom bibliotek, museum, konsthall, badhus och idrottsplatser. Här finns också fina naturområden, badstränder, campingplatser och småbåtshamnar längs med den tre mil långa kusten. Trelleborg har dessutom Sveriges näst största hamn, den största färjehamnen i Östersjön och Skandinaviens största roll-on-roll-offhamn.

Pågatågen går från Trelleborg till Helsingborg (via Östra Grevie, Västra Ingelstad, Hyllie, Malmö C, Lund) varje halvtimme. Du når Köpenhamn på 45 minuter samt anslutande tåg till övriga orter i Sverige genom Malmö C. Det går även busstrafik från Trelleborg Central för att enkelt och lätt förflytta sig från lokal och regional busstrafik till tågförbindelser. Pendlarparkering, taxi och cykelparkering finns också på Trelleborg C.

I Trelleborgs centrum finns många shoppingmöjligheter. På gågatan ligger bland annat det trevliga köpcentrumet Valengallerian. Man hittar även flera caféer, restauranger och små mysiga butiker. Apotek, vårdcentral, tandläkare och flera gym är ytterligare exempel på vad man finner i centrum. På onsdagar och lördagar erbjuds även mysig torghandel i staden.

Ytterligare information

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån lantmäteriet. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten.
UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC: Köpare/spekulanter är informerade om sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19 samt vad det innebär. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en auktoriserad besiktningsman. För ytterligare information kring undersökningsplikten eller annat som kan vara av särskilt intresse såsom förfarande kring budgivning, hur du mäter bostaden, regler kring flyttstädning samt distinktionen mellan fast och lös egendom, energideklaration etc., uppmanas spekulanten att kontakta mäklaren som förser er med muntlig information samt skriftlig information i form av informationsblad.
DRIFTSKOSTNADER: Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Schablonmässiga uppskattningar förekommer enbart då man inte kunnat få fram verkliga kostnader.
ÖVRIGA KOSTNADER: Vid fastighetsköp betalar köparen 1,5% på köpeskillingen i lagfartskostnad (stämpelskatt) samt kostnaden för eventuellt uttagande av nya pantbrev som är 2% på pantbrevsbeloppet.
BUDGIVNING: Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer.
BOENDEKOSTNADSKALKYL: Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas.
ÖVRIGT: Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Ansvarig mäklare

Porträtt av Jessica Gransten

Jessica Gransten
0723-734236
Reg. Fastighetsmäklare
Kontorschef
Kontakta via e-post
Boka fri värdering

Finansiering

Dokument

Följ oss på