Boka kostnadsfri värdering

Boka kostnadsfri värdering

×
Bostadstyp

Förtjusande gatuhus anno 1909 på fantastisk strandtomt rakt ner mot havet! Här lockar ett otroligt charmig boende med en genuin känsla i samråd med smakfullt nyrenoverade ytskikt, på bästa havsläge i populära Trelleborg!

Interiör

Vi presenterar stolt ett oemotståndligt hem på exklusivt läge som sista hus ner till solvarm sandstrand och salta havsdopp! Ljuvlig utemiljö med mysig uteplats och uppvuxen trädgård samspelar med en glädjande exteriör med anor från 1909 och en totalrenoverad interiör som tilltalar även den mest kräsne av boletare.

Hallen bjuder in med praktiskt klinkergolv som möter de för bostaden genomgående klassiskt vitmålade väggarna.

Vidare in öppnar den generöst tilltagna allrumsytan upp med härligt luftig planlösning och ett tilltalande ljusinsläpp från flera underbara spröjsade fönsterdörrar i par, som glädjande medger access till framsidans mysiga uteplats och trädgården med havets glittrande vågor i förlängningen. Golvet pryds av vackert ljus askparkett vilket lyckosamt löper som ett sammanhängande inslag genom hela entréplan, och taket smyckas av accentuerande bjälkar som skapar karaktär och en genuin känsla. Rummet bjuder massor av plats för såväl soffgrupp som fåtöljer och middagsbord inrymmandes både familj och vänner, med en fin kontakt mot köksmiljön i direkt anslutning.

Köksinteriören lockar med fina förvaringsmöjligheter bakom smakfulla profilerade luckor i vitt, ackompanjerat av eleganta vitrinöverskåp och matchande förvaring i den sociala kökshalvön. Mattsvarta arbetsytor och sober kakelsättning ovanför bryter snyggt av och delvis nyare maskinpark med exempelvis diskmaskin och ugn med glaskeramikhäll.

I hemmets bortre del finns ett tidlöst helkaklat badrum, och alldeles intill nås ett rejält utrymme perfekt att nyttja såsom klädvårdsavdelning med gott om plats för allehanda förvaring. Invid den svarta smidestrappan i läcker spiralmodell finns möjlighet att placera ett skrivbord eller läsfåtölj för den som önskar, och väl uppe på plan två väntar två utmärka sovrum.

De båda sovrummen är synnerligen väl tilltagna, med ljust laminatgolv i extrabred plankmodell och ett underbart ljusflöde från stora fönsterpartier. Ett master bedroom få förunnat ståtar med tre fönster på rad med en slående havsutsikt att njuta av såväl morgon som kväll! Öppet till nock skapar ytterligare rymd och takbjälkar och charmiga snedtak skänker karaktär. Genom en smart nisch åtnjuts dessutom en alldeles gyllene klädförvaring därtill. Även det andra sovrummet erbjuder vida kvadrat och dubbla fönster plus glasinfattad terrassdörr mot havssidan.

längst ner mot havet finns även en äldre stuga som med fördel kan renoveras upp och användas som gästhus med ljuvlig utsikt över havet.

Livskvalitet på förnämligt läge! Nära till utmärkta kommunikationer med såväl tåg som bil och buss, skolverksamhet och all tänkbar service - varmt välkomna!

Badrum

Stilrent helkaklat badrum från 2016 med mörkt klinkergolv som möter vitkaklade väggar. Utrustat med duschkabin, handfat på mörk kommod samt wc.

Tvättrum

Tvättvårdsavdelning i gårdshuset, äldre ytskikt. Tvättmaskin 2016.

Kök

Elegant renoverat kök (Ikea 2012+2016) med gott om förvaring bakom vita profilerade luckor med vitrinöverskåp, som möter svart arbetsbänk och mörkt kakel ovanför. Köksmaskinerna består av kyl/frys, diskmaskin (2016), ugn samt häll (2016) och fläkt (2012). Praktisk kökshalvö med förvaring, i öppen planlösning mot matplats och vardagsrum.

Byggnad

Byggnadstyp: Radhus
Byggår: 1909
Grundläggning: Betongplatta
Stomme: Tegel
Fasad: Putsad tegel
Fönster: 2-glas och 3-glas
Bjälklag: Trä
Utv. plåtarbete: Plåt
Uppvärmning: Elpanna+luft/luftvärmepump
Ventilation: Självdrag
Övrigt byggnad: Angiven boyta 140 kvm samt biyta 25+40 kvm är säljarens information. Taxerad boyta är 79 kvm samt biyta 0 kvm. Om ytorna är av stor vikt för köparen uppmanas denne att kontrollmäta före ett köp.

Renoveringar/förbättringar:
Nya fönsterdörrar i fasaden i syd 2016.
Fasad putsad 2016.
Elen är delvis ny.
Luftvärmepump från 2015.

Säljaren vill informera om följande:
Mikrovågsugn ingår ej i köpet. I två fönster är träet ruttet.

Övriga byggnader

Gårdshus, förråd, sommarstuga.

Driftskostnad

El: 27 880 kr/år
VA: 2 955 kr/år
Renhållning: 2 132 kr/år
Totalt: 32 967 kr/år
Kommentar: Angiven elkostnaden inkluderar uppvärmning och hushållsel. Beräknad årsförbrukning gällande el ligger på 19334 kwh/år

Fastighet

Fastighetsbeteckning: Toften 3
Taxeringskod: 299
Taxeringsvärde: 1 785 000 kr
Taxeringsvärde (byggnad): 561 000 kr
Taxeringsår: 2016
Pantbrev: 23 000 kr
VA: Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Övrigt tomt: Mysig uteplats kringgärdad av prydligt staket. Stor trädgårdstomt i direkt anslutning med varierad växtlighet.

Angiven tomtyta är den totala ytan för Fastigheterna Trelleborg Toften 3, Trelleborg Toften 2, Trelleborg Durken 1, Trelleborg Durken 2 och Trelleborg Durken 3.
Toften 2 och 3 är samtaxerade, Durken 2 och 3 är samtaxerade och Durken 1 står för sig själv. Men samtliga fastigheter ingår i försäljningen.

Närområde

Allmänt

Trelleborg är Sveriges sydligaste stad och ligger ca 30 km söder om Malmö. Trelleborgs kommun präglas av bördig åkermark, långa sandstränder samt närheten till kontinenten. Här blandas äldre egnahemsbebyggelse med trettiotalets tidstypiska villor och sextiotalets radhus. I vackra Trelleborg har man havet runt hörnet och staden har mycket att erbjuda såsom bibliotek, museum, konsthall, badhus och idrottsplatser. Här finns också fina naturområden, badstränder, campingplatser och småbåtshamnar längs med den tre mil långa kusten. Trelleborg har dessutom Sveriges näst största hamn, den största färjehamnen i Östersjön och Skandinaviens största roll-on-roll-offhamn.

Pågatågen går från Trelleborg till Helsingborg (via Östra Grevie, Västra Ingelstad, Hyllie, Malmö C, Lund) varje halvtimme. Du når Köpenhamn på 45 minuter samt anslutande tåg till övriga orter i Sverige genom Malmö C. Det går även busstrafik från Trelleborg Central för att enkelt och lätt förflytta sig från lokal och regional busstrafik till tågförbindelser. Pendlarparkering, taxi och cykelparkering finns också på Trelleborg C.

I Trelleborgs centrum finns många shoppingmöjligheter. På gågatan ligger bland annat det trevliga köpcentrumet Valengallerian. Man hittar även flera caféer, restauranger och små mysiga butiker. Apotek, vårdcentral, tandläkare och flera gym är ytterligare exempel på vad man finner i centrum. På onsdagar och lördagar erbjuds även mysig torghandel i staden.

Ytterligare information

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån lantmäteriet. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten.
UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC: Köpare/spekulanter är informerade om sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19 samt vad det innebär. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en auktoriserad besiktningsman. För ytterligare information kring undersökningsplikten eller annat som kan vara av särskilt intresse såsom förfarande kring budgivning, hur du mäter bostaden, regler kring flyttstädning samt distinktionen mellan fast och lös egendom, energideklaration etc., uppmanas spekulanten att kontakta mäklaren som förser er med muntlig information samt skriftlig information i form av informationsblad.
DRIFTSKOSTNADER: Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Schablonmässiga uppskattningar förekommer enbart då man inte kunnat få fram verkliga kostnader.
ÖVRIGA KOSTNADER: Vid fastighetsköp betalar köparen 1,5% på köpeskillingen i lagfartskostnad (stämpelskatt) samt kostnaden för eventuellt uttagande av nya pantbrev som är 2% på pantbrevsbeloppet.
BUDGIVNING: Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer.
BOENDEKOSTNADSKALKYL: Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas.
ÖVRIGT: Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Ansvarig mäklare

Porträtt av Jessica Gransten

Jessica Gransten
0723-734236
Reg. Fastighetsmäklare
Kontorschef
Kontakta via e-post
Boka fri värdering

Extra kontaktperson

Porträtt av Linda Ersmark

Linda Ersmark
0733-904989
Reg. Fastighetsmäklare
Kontakta via e-post
Boka fri värdering

Finansiering

Följ oss på