Boka kostnadsfri värdering

Boka kostnadsfri värdering

×
Bostadstyp

Havberg är en idyll i Svaneholmskogen med närhet såväl Malmö/Lund som Ystad och kusten. Vacker skånelänga med attribut såsom bla eldstad, djupa fönsternischer, synliga takbjälkar och vackert lantkök. 100 kvm välrenoverad boyta och 626kvm fantastisk trädgård. Ett andhål för dig som har krav på ditt boende och samtidigt vill vistas i en oslagbar natur.

Interiör

Vackraste längan på den vackraste av platser. En fd lite missionskyrka som genom åren genomgått en förvandling till det otroligt charmiga hus det är idag. Den stora renoveringen som gjordes 2007 var väl genomtänkt och med hög standard på inredning och utrustning.

Ca 100kvm boyta där gammal stil möter ny.

Välkomnande hall i öppen planlösning mot kök och bibliotek. Praktiskt klinkergolv genomgående med underliggande golvvärme.

Till höger från entrén ligger biblioteket, här finns möjlighet att dela av om man önskar ytterligare ett sovrum.

Vidare från biblioteket kommer vi in sovrummet. Underbart rum med lättskött laminatgolv och fönster i två väderstreck. Sovrummet vetter mot trädgården.

Köket som beläget mitt i huset vetter även detta mot den fantastiska trädgården. Inredningen är ett vackert lantkök i vitt. Här finns gott om arbetsyta och bra med förvaring. Stor matplats med plats för många.

Vardagsrummet den gamla kyrksalen har högre i tak, vackert skeppsgolv i Alm och en stor eldstad med kassett. Underbart rum såväl sommar som vinter.

I vinkel mot trädgården ligger groventré, klädkammare och det badrummet. Här leder oss en vacker tvådelad trädörr oss ut till den fantastiska trädgården.

Tomten om 626 är terrasserad prunkande oas belägen i söder/västerläge. Detta är verkligen pricken över i:et med bla underbar många perenna blommor och vackert skyddad av skog.

Carport tillhör.

Under vinkeln ligger en källardel med ingång utifrån. Här finns förråd och tvättstuga (förberett i badrum att koppla in tvättmaskin om så önskas).

Vind finns också för förvaring.

Fiber är på väg, kostnad 15,000: - väntas kopplas in under hösten. Grävt fram till tomtgräns.

Badrum

Helkaklat badrum med wc, tvättställ och duschhörna. Badrummet är endast fuktspärrat i duschzonen.

Kök

Inredning från Ikea, bänkskiva i laminat. Maskinell utrustning fördelad på induktionshäll Whirlpool 2007, varmluftsugn Whirlpool 2007, fläkt Tovenco 2007, diskmaskin Whirlpool 2007 samt kyl/frys 2017 Whirlpool.

Byggnad

Byggnadstyp: 1-plansvilla
Byggår: 1900 ombyggt 1981, 1998 samt 2007
Grundläggning: Betongplatta
Grundmur: Natursten
Stomme: Tegel / leca / lersten
Fasad: Puts, hydraliskt kalkbruk
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Plåt
Utv. plåtarbete: Plåt
Uppvärmning: Luft/vatten-pump kopplad till vattenburen golvvärme CTC installerad 2007
Ventilation: Självdrag
Övrigt byggnad: Stensatt altan.

Övriga byggnader

Carport och källarförråd med tvättstuga.

Driftskostnad

El: 16 000 kr/år
VA: 1 500 kr/år
Samfällighet/väg: 2 000 kr/år
Övrigt: 8 000 kr/år
Totalt: 27 500 kr/år

Fastighet

Fastighetsbeteckning: Havberg 1:48
Taxeringskod: 220
Taxeringsvärde: 889 000 kr
Taxeringsvärde (byggnad): 539 000 kr
Taxeringsår: 2016
Pantbrev: 2 200 000 kr
VA: Kommunalt vatten året om. Enskilt avlopp. Godkänt avlopp med minireningsverk.
Samfällighet/Gemensamhetsanläggning/Servitut: Andel i samfällighet/GA: Havberg GA:1 Vägsamfällighet kostnad mellan 1700kr och 2000kr per år.

Närområde

Allmänt

Havberg ligger mycket vackert i något så ovanligt som kuperad terräng och skog i södra Skåne. Läget lockar många, framförallt hästfolk, men också de som uppskattar att leva nära naturen. Här kan man nyttja omgivningar för hundpromenader, mountainbikecykling, fina motionsrundor eller bara plocka svamp.

Det finns många trevliga smultronställen i närheten. Svaneholms slott erbjuder allt från sommarrestaurang i slottsparken till traditionell julmarknad på slottsgården. Svaneholmssjön och dess skog lockar besökare såväl helg som vardagar.

På Häckeberga slott finns restaurang, konstutställningar och möjlighet till övernattning. Men det går t.ex. också att gå på yoga vintertid, det hålls lektioner varje vecka inne på slottet och sommartid ute i slottsparken. Häckebergasjön är också känd för att snabbt frysa vintertid och många som t.ex. åker långfärdsskridskor spenderar mycket av sin tid här.

Bara för att man väljer ett vackert kuperat skoglandskap behöver man inte välja bort havet. Ca 1,8 mil är det till Abbekås, det charmiga fiskeläget med småbåtshamn och också med stor bred sandstrand.

Pendlingsavstånden till såväl Malmö, Lund, Ystad och Köpenhamn är behagligt med ca 20-40 min samt närhet till Sturups flygplats. Skurup har den service man behöver i form av matvaruaffärer, skola, dagis, vårdcentral osv. Från Skurup går "pågatågen" till Malmö och vidare till Köpenhamn om man så önskar. Eller på andra hållet till Ystad. Malmö och Köpenhamn på vintern och Ystad på sommaren!

Förslag på hemsidor
http://www.hackebergaslott.se/
http://www.svaneholms-slott.se/
http://www.abbekashamnkrog.se/

Avstånd enligt Eniro.
3,2 mil Malmö
2,6 mil Ystad
4,7 mil Lund
1,5 mil Malmo Airport
http://www.skurup.se/

Ytterligare information


ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC: Säljaren samt fastighetsmäklaren uppmanar köpare/spekulanter att fullgöra sin undersökningsplikt enligt paragraf 20 i Köplagen. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. För ytterligare information kring undersökningsplikten eller annat som kan vara av särskilt intresse såsom förfarande kring budgivning, hur du mäter bostaden, regler kring flyttstädning samt distinktionen mellan fast och lös egendom etc., uppmanas spekulanten att kontakta mäklaren som förser er med muntlig information samt skriftlig information i form av informationsblad. Köparen är medveten om att boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer. Köparen uppmanas härmed att kontrollera bostadens area innan köpet.

DRIFTSKOSTNADER: Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER: Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5% av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1% av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING: Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL: Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

ÖVRIGT: Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.
När du varit på visning godkänner du att Våningen & Villan eller tredje part kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller email på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Ansvarig mäklare

Porträtt av Emma Stenkvist

Emma Stenkvist
0708- 405287
Reg. Fastighetsmäklare
Kontakta via e-post
Boka fri värdering

Finansiering

Följ oss på