MALMÖ HÖLLVIKEN SVEDALA 040-98 11 77 | LUND 046-12 11 77 | HELSINGBORG 042-400 89 80 | INFO@VANINGEN.SE

Boka kostnadsfri värdering

Boka kostnadsfri värdering

×
Bostadstyp

På naturskönt läge inviterar vi nu till denna oerhört välskötta och gedigna enplansvilla byggd i siporex 2005. Med fyra sovrum, dubbla badrum, stora fina sociala ytor samt ett mycket generöst uterum så blir familjelyckan total. Väl tilltagen hörntomt på närmre 1200 kvm samt isolerat garage ger ytterligare bonus.

Interiör

Efter ni parkerat på den stensatta uppfarten och klivit ur bilen är det svårt att inte bli hänförd av denna vackra och härliga omgivning i ett underbart lantligt läge. En riktig familjeidyll skulle vi våga oss påstå!
Tomten som är en trädgårdstomt, erbjuder både en stor gräsmatta med plats för lek och spring, rabatter och buskar samt ett friliggande förråd. På husets baksida finner vi även det väl tilltagna uterummet som är inglasat samt i anslutning till trädäcket.

Väl inne i hallen möts ni av ett praktiskt klinkergolv som längre in övergår i ett vackert genomgående parkettgolv. Väggarna är vitmålade med tapetserad fondvägg och erbjuder plats för förvaringsmöbel om så skulle önskas. Rakt fram finner vi hemmets hjärta, det stora och öppna vardagsrummet. Stora och fina fönster ger ett härligt ljusinsläpp till detta rum men också möjligheten att stå och blicka ut över den underbara tavla som landskapet utanför ger er. Även här är väggarna vitmålade med effektfulla fondväggar som bidrar till rummets karaktär.
I vardagsrummet finns utgången till uterummet som är inglasat med ett vackert trädäck under era fötter. Uterummet ger möjligheten att förlänga säsongen markant.

Direkt till höger från hallen ligger det eminenta köket med inredning från Marbodal i ek. Köket är väl tilltaget till storlek och erbjuder en fullt utrustad maskinpark med nyare vitvaror. På golvet ligger samma klinker som i hall och väggarna är i vitaste vitt med infällda spotlights i tak. Matplatsen som rymmer den stora familjen har sin naturliga plats vid det vackra burspråket som bidrar till det härliga ljusflödet.
Mitt emot köket finns också det rum som idag används som kontor. Snyggt laminat pryder golvet i kombination med ljusa ytskikt. Hur ni väljer att nyttja rummet är helt efter smak och behov. Likaså det rymliga allrummet i direkt anslutning till köket. Välj att nyttja som TV-rum eller som barnens rum. Möbleringsalternativen är många!

Villan erbjuder även tre trivsamma och rymliga sovrum. Samtliga sovrum är inredda med enhetligt parkettgolv och ljusa ytskikt med effektfulla fondväggar. I två av sovrummen finns även förvaringsmöjligheter i förm av garderober. Här finns även utrymme för ett flertal möbleringsalternativ med plats för extra förvaringsmöbler om så skulle behövas. I anslutning till sovrummen finns även hemmets två praktiska klädkammare som tillgodoser era förvaringsbehov.

Två helkaklade badrum står till ert förfogande. Det ena med jordnära färgval och inredning med förvaring i ek samt dusch med skiljevägg i glasblock. Det andra med grå klinker på golv och helkaklade väggar i vitt. Här stoltserar en inredning med badkar som bjuder in till värmande bad under rådande vintertid.

Grovköket som ligger i anslutning till uppfarten med egen ingång är inrett med mörk klinker på golv och målade ytskikt i ljusgrått. Här erbjuds ni utöver goda förvarings- och avhängningsmöjligheter en nyare maskinpark från Siemens bestående av tvättmaskin och torktumlare med arbetsytor i mörkt laminat ovan.

Vår rundvandring av detta vidunderliga, charmiga och underbara hem närmar sig sitt slut, så ta nu chansen och missa inte era drömmars hem. Välkommen på visning!

Tvättrum

Mörk klinker på golv och ljusgrå väggar. Utgång till uppfart. Inredning med förvaringsmöjligheter i skåp med vita luckor och avhängningsmöjligheter. Tvättmaskin och torktumlare från Siemens med bänkskiva i mörkt laminat ovan.
I tvättstugan finns också en vindslucka med ihopfällbar stege upp till vinden.

Kök

Rostfärgad klinker på golv och vita väggar med infällda spotlights i tak. Köksinredning i ek med bänkskiva i mörkt laminat med kakel i jordnära färgval ovan arbetsytorna. Spishäll från Siemens (2015), fläkt i rostfritt, inbyggd ugn i rostfritt från Siemens (2015), diskmaskin i rostfritt från Siemens (2014), inbyggd mikrovågsugn i rostfritt (2006), integrerad kyl och frys (2006). Matplats för större sällskap invid burspråket.

Badrum

Badrum 1:
I helkaklat utförande med jordnära färgval. Inredning med WC, tvättställ med förvaring i ek och spegel med infälld belysning. Dusch med skiljevägg i glasblock och handdukstork, infällda spotlights i tak med träpanel samt fönster för ljusinsläpp.

Badrum 2:
I helkaklat utförande med grå klinker på golv och kaklade väggar i vitt. Inredning med WC, tvättställ med förvaring, spegel med belysning ovan, handdukstork och fristående badkar samt frostat fönster för ljusinsläpp.

Byggnad

Byggnadstyp: 1 plans stenvilla
Byggår: 2005
Grundläggning: Betongplatta
Grundmur: Betong
Stomme: Siporex
Fasad: Puts
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt
Uppvärmning: Fjärrvärme & frånluftsvärmepump
Ventilation: Mekanisk frånluft
Övrigt byggnad: 2013 byggdes trädäcket och uterummet som är på hela 35 kvadratmeter.

I vardagsrummet är golvet förberett för installation av öppen spis.

Centraldammsugare finns.

2017 är fiber planerat till en kostnad om 10 900 kr.

Övriga byggnader

Ett stort inglasat uterum med trädäck finns på husets baksida i anslutning till trädgården. Till huset hör ett isolerat och uppvärmt garage med separat varmluftspump och med intilliggande förråd. På tomten finns även ett friliggande förråd.

Driftskostnad

Driftskostnad beräknad på 5 personer i hushållet.

Uppvärming: 6 736 kr/år
El: 15 972 kr/år
VA: 7 402 kr/år
Renhållning: 2 593 kr/år
Försäkring: 5 031 kr/år
Totalt: 37 734 kr/år
Kommentar: Driftkostnaderna avser nuvarande ägares faktiska kostnader och är baserade på fyra familjemedlemmar. Även garaget värms upp.

Fastighet

Fastighetsbeteckning: Blentarp 5:83
Taxeringskod: 220
Taxeringsvärde: 1 606 000 kr
Taxeringsvärde (byggnad): 1 345 000 kr
Taxeringsår: 2015
Pantbrev: 2 710 000 kr
VA: Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Närområde

Allmänt

Blentarp är en tätort i Sjöbo kommun och ligger ca 12 km sydväst om Sjöbo, nära Romeleåsens sluttning. Folkmängden ligger på strax under 1500 personer. Här man bor man med underbart vacker natur direkt inpå knuten. Massor med fina strövområden och läckra svampskogar Vackert och fridfullt insprängt med en lugn och behaglig bymiljö, blandad med service som är förvånandsvärt utbredd trots byns storlek.
Linje 341 kör sträckan Sjöbo - Blentarp - Veberöd.
Linje 397 kör sträckan Blentarp - Ystad (gymnasiebussen)
Med bil tar man sig till Lund på ca 30 min och till Malmö på ca 45 minuter.
Här finns en livsmedelsaffär som också är ombud för Posten, Apoteket och Systembolaget. Här finns även ett bageri, en restaurang och byakrog. Ett mycket fint bibliotek, en sporthall och fotbollsföreningen förgyller också.
I Blentarp ligger två skolor. Den ombyggda och nybyggda Storkskolan med förskoleklasser, årskurs 1 till 9 samt förskola. Det finns även en populär friskola som heter Boken (gamla Kyrkskolan) med årskurs F till 6.
Endast några kilometer från Blentarp ligger Sövdesjön som erbjuder både bad och fiske. Vintertid även riktigt bra skridskoåkning. Via Friluftsfrämjandets regi kan man även utnyttja och hyra deras populära bastubåt. Finns numera även en nyalagd cykelväg hela vägen till Sövdesjön.
På Kulturens Östarp, också bara ett stenkast från Blentarp, finns ett friluftsmuseum med möbler, textilier och bruksföremål från förr och i området finns flera byggnader från det gamla bondesamhället och åkermark som odlas och brukas på gammalt vis. På gästgiveriet kan man avnjuta en god middag eller bara ta en fika.

Ytterligare information

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån lantmäteriet. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC: Säljaren samt fastighetsmäklaren uppmanar köpare/spekulanter att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en auktoriserad besiktningsman. För ytterligare information kring undersökningsplikten eller annat som kan vara av särskilt intresse såsom förfarande kring budgivning, hur du mäter bostaden, regler kring flyttstädning samt distinktionen mellan fast och lös egendom, energideklaration etc., uppmanas spekulanten att kontakta mäklaren som förser er med muntlig information samt skriftlig information i form av informationsblad.

DRIFTSKOSTNADER: Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Schablonmässiga uppskattningar förekommer enbart då man inte kunnat få fram verkliga kostnader.

ÖVRIGA KOSTNADER: Vid fastighetsköp betalar köparen 1,5% på köpeskillingen i lagfartskostnad (stämpelskatt) samt kostnaden för eventuellt uttagande av nya pantbrev som är 2% på pantbrevsbeloppet.

BUDGIVNING: Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL: Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

ÖVRIGT: Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

När du varit på visning godkänner du att Våningen & Villan eller tredje part kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller email på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Ansvarig mäklare

Porträtt av Anna Ahlström

Anna Ahlström
0703-13 13 40
Reg. Fastighetsmäklare
Kontakta via e-post
Boka fri värdering

Extra kontaktperson

Porträtt av Ann-Charlotte Ljungström

Ann-Charlotte Ljungström
0734-402189
Reg. Fastighetsmäklare
Kontakta via e-post
Boka fri värdering

Finansiering

Dokument

Följ oss på