Boka kostnadsfri värdering

Boka kostnadsfri värdering

×
Bostadstyp

Välkommen till denna exklusiva våning i attraktiva Västra Hamnen, Malmös egen riviera. Här möts ni av en smakfull interiör med dubbla terrasser, två balkonger och en enastående havsutsikt i ständig förändring. Luta dig tillbaka och njut allt medan du hör vågorna slå utanför fönstret!

Interiör

Bli en del av Öresund, njut av takterrasser och oslagbar havsutsikt! Varje detalj i detta penthouse, arkitektritat av White Arkitekter AB, är designat med stor omsorg. Från smide och takspotlights till generösa fönsterpartier. Dessa detaljer kombinerat med lyxiga ytskikt och volumiös takhöjd gör detta till ett modernt boende på havsnära läge i Västra Hamnen. Detta penthouse innehar 206 spatiösa kvadrat och som om att det inte vore nog, ca 84 kvadrat utemiljö! Bestående av två terrasser med havsutsikt samt två balkonger med parisisk utsikt över Västra Hamnens takåsar. Vakna till solens strålar som letar sig in i sovrummet för att sedan stiga upp och njuta av underbar utsikt över Öresunds vatten och bron i horisonten.

En elegant hall bjuder in med naturlig Kermasten på golv som övergår till massiv mattlackad ekparkett. Genomgående i etagevåningen finns bredspacklade matta vita väggar. Till vänster nås entréplans sobert helkaklade badrum innehållandes bland annat dusch med glaspartier och rainshower.

Vidare in i våningen möter vi lyxig och ytterst smakfull köksinteriör i tilltalande öppen planlösning. Här stoltserar fina förvaringsmöjligheter bakom vita luckor från SieMatic tillsammans med en rostfri maskinpark från exklusiva Gaggenau som förgyller ytterligare. Köksmiljön samspelar med det ständigt närvarande havet från etagevåningens panoramavy. Matsalsplats sammanflätas med köket och här inbjuds till stora sociala tillställningar, varför inte bjuda på en kulinarisk middag? Champagnen tas ut från vinkylen och serveras som fördrink på våningens ena terrass, njut!

Våningens nedre plan erbjuder framförallt representativa ytor då köksmiljö, matsal, sällskapsrum och större terrass samspelar in i minsta detalj. Den öppna spisen tronar som en vacker möbel och skänker knastrande trivsel och sprak.

Rakt fram från vardagsrummet, via skjutdörrar, åtnjuts ett allrum med våningens ena balkong, en plats att avnjuta morgonkaffet på i soluppgången! Detta rum kan också användas som sovrum. Intill allrummet finner vi ytterligare ett sovrum och hyser en rymlig skjutdörrsgarderob.

En väggupplyst strikt smidestrappa från vardagsrummet leder oss vidare till den privata avdelningen på ovanvåningen. Här finner vi två rogivande sovrum varav ett Master bedroom med tillhörande walk in closet. Det andra sovrummet har tillgång till balkong mot den lugna innergården.

Njut av privatspa på second floor med en bastu från TYLÖ med tillhörande fönster och havsvy. Svängd duschvägg klädd i Bisazza glasmosaik, dusch med rainshower. Dubbelhandfat med bänkskiva i svart granit och spotlights i tak. Via glasdörr från spamiljön leds vi ut till takterrassen för att åtnjuta solens strålar. För att utöka spakänslan kan en jacuzzi installeras på terrassen. Vägg i vägg med badrummet finns tvättstugan, med inredning från SieMatic och tillhörande vask samt tvättmaskin och torktumlare från Siemens.

Detta våningsplan har även en egen entré.

Ett briljant tillfälle för dig med höga krav på ditt boende! Här syns Öresundsbron och Köpenhamn i utsiktssiluetten tillsammans med havets färg som skiftar med årstiderna. Läget kan inte bli bättre, med Västra Hamnens vackra omgivning och underbara promenadstråk alldeles utanför knuten.

Travertinklädd fasad
Travertin användes till Colosseum, Sankt Peterskyrkan och andra av Roms berömda byggnader.

Välkomna att uppleva detta ytterst exklusiva penthouse med högklassig stil och design på absolut bästa läge direkt intill havet!

Spa

Mörka klinkers tillsammans med vitt kakel på väggarna samt duschvägg i turkos glasmosaik från Bisazza. Dubbelhandfat med bänkskiva i granit och spotlights i tak. Badkar, rainshower, handfat, wc, handdukstork samt bastu med fönster mot havet. Bastu från TYLÖ.
Utgång till takterrass.

Tvättrum

Klinkers på golv och kakel på vägg tillsammans med skåpsinredning från SieMatic samt tillhörande vask. Utrustat med tvättmaskin och torktumlare (Siemens).

Kök

Genomgående exklusiva materialval med köksinredning från SieMatic och bänkskiva i svart matt granit. Rostfri maskinpark från Gaggenau bestående av induktionshäll, varmluftsugn, mikrovågsugn, tallriksvärmare och fläkt. Kombinerad extra stor kyl och frys samt inbyggd sval och ismaskin (Amana). Vinkyl. Två diskhoar och utdragbar diskmaskin (Fischer and Paykel).

Badrum

Nedanvåning: Mörka klinkers på golv och vitt kakel på väggarna samt fondvägg i mosaik. Rainshower, wc, handfat med kommod samt handdukstork. Spotlights i tak och golvvärme.

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: 2007
Uppvärmning: Fjärrvärme
Ventilation: Mekanisk
Övrigt byggnad: Fasad av Travertin

Travertin (it. travertino, av lat. (lapis) Tiburtinus "(sten) från Tibur", det vill säga Tivoli) är en typ av kalksten som används som ornament- och byggnadssten.
Travertin är en kalktuff, avsatt ur varma, kalkhaltiga källor, och kan bilda avsevärda klippformationer. Den kan vara tät, men är ofta porös och innehåller avtryck och hålrum efter växtdelar, som varit ingjutna i stenmassan, men senare multnat bort. Samtidigt kan den innehålla brottstycken av lava och pimpsten.

Travertin förekommer på flera platser i Italien, som Tivoli vid Rom, Civita vecchia, Aventino, Viterbo, Orvieto och Ascoli, där den bildar över 100 m höga klippor och bildningen fortfarande pågår.

Travertin användes till Colosseum, Sankt Peterskyrkan och andra av Roms berömda byggnader.

Förening

Namn: Riksbyggen Brf Ankarspelet
Allmänt om föreningen: Riksbyggen Brf Ankarspelet. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 18 lägenheter, varav samtliga upplåts med bostadsrätt.

Föreningen köpte fastigheten 2007 (äger marken).

En överlåtelseavgift tas ut om ca 1113 kr, som betalas av säljaren. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 445 kr/pant.

I föreningen finns cykelrum och barnvagnsrum.
Parkering/garage: I föreningen finns 31 garageplatser. Garageplats kan hyras till en kostnad om 875 kr/månad. Om nuvarande lägenhetsinnehavare hyr garageplats finns möjlighet att överta denna.
Bredband/TV: Föreningen är ansluten till kabel-TV via ComHem och bredband via ComHem eller Telia.
Renoveringar: Då fastigeheten byggdes 2007 är inga större renoveringar genomförda. Fönsterbyte kan bli möjligt i framtiden och annars endast planerat för löpande underhåll i dagsläget. Föreningens innegård har renoverats.
Ekonomi: Föreningen höjde senast avgiften med ca 2% 2017-01-01. I övrigt har föreningen god ekonomi och inga avgiftshöjningar är planerade i dagsläget. I avgiften ingår vatten, värme och kabel-TV samt bredband. Ett obligatoriskt tillägg för el tillkommer och betalas varje kvartal. Detta belopp beräknas utifrån förbrukning.
Övrigt: Byggår: 2007. Uppvärmning: Fjärrvärme. Ventilation: Mekanisk.

Fastighet

Fastighetsbeteckning: Ankarspelet 24

Allmänt om lägenheten

Lägenhetsinnehavaren disponerar ett källarförråd.


Energideklarationer upprättade före 1 januari 2014 har en annan utformning på sammanfattningen och saknar energiklasser. Energiklass har därför inte kunnat specificeras.

Närområde

Allmänt

Västra Hamnen som närmast kan liknas vid en stad i staden, har växt upp som en frisk fläkt och verkligen gjort avtryck. Inte bara i Malmö och Sverige utan över hela världen. Turning Torso som sträcker sig upp över hela området har blivit ett välkänt landmärke. All tänkbar service finns inom promenadavstånd och det finns inte bara restauranger och fik utan även förskolor, skolor, resebyrå, gallerier, ölpub, klädaffärer ja listan kan göras hur lång som helst! Ta god tid på er att gå runt bland gränderna och insup atmosfären och havsluften, så kommer även ni förstå varför Västra Hamnen är det i särklass populäraste området i Malmö att bo på! Nya mötesplatser såsom Malmö Live och kvarteret Tyfonen utvecklar även området ännu mer och gör det än mer attraktivt!

Västra Hamnen ligger bara minuter från Malmö Central. Tack vare Citytunneln har det nu blivit ännu enklare att ta sig både norrut och söderut till kontinenten. Tåg och bussar trafikerar också våra närliggande flygplatser Sturup och Kastrup på den danska sidan. Länsbussar samt många av Malmös lokala bussar utgår också från Malmö Central. Vill man åka buss i närområdet så trafikeras både Dockan och Västra Hamnen tätt.

Som nämnt är serviceutbudet stort i området. Ica Maxi, Green Market och Netto som finns inom gångavstånd erbjuder ett stort och varierande utbud vilket gör att ni aldrig mer behöver åka iväg för att veckohandla.

För barnen finns fina lekparker och ett dopp i havet ligger bara några få minuter bort. Förskolor och grundskola F-9 finner du också i Västra Hamnen men även gymnasium och Malmö högskola håller till här.

Många av bostadsrättsföreningarna i Västra Hamnen har egna garage, men för gäster finns det gott om både parkeringshus och parkeringsplatser att tillgå.

I Västra Hamnen bor du bekvämt och enkelt!

Ytterligare information

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC: Säljaren samt fastighetsmäklaren uppmanar köpare/spekulanter att fullgöra sin undersökningsplikt enligt paragraf 20 i Köplagen. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. För ytterligare information kring undersökningsplikten eller annat som kan vara av särskilt intresse såsom förfarande kring budgivning, hur du mäter bostaden, regler kring flyttstädning samt distinktionen mellan fast och lös egendom etc., uppmanas spekulanten att kontakta mäklaren som förser er med muntlig information samt skriftlig information i form av informationsblad. Köparen är medveten om att boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer. Köparen uppmanas härmed att kontrollera bostadens area innan köpet.

DRIFTSKOSTNADER: Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER: Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5% av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1% av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING: Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL: Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

ÖVRIGT: Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.
När du varit på visning godkänner du att Våningen & Villan eller tredje part kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller email på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Ansvarig mäklare

Porträtt av Angela Kingberg

Angela Kingberg
0734-402178
Reg. Fastighetsmäklare
Kontakta via e-post
Boka fri värdering

Extra kontaktperson

Porträtt av Anni Johansson

Anni Johansson
0708-230982
Reg. Fastighetsmäklare
Kontakta via e-post
Boka fri värdering

Finansiering

Dokument

Följ oss på