Boka kostnadsfri värdering

Boka kostnadsfri värdering

×
Bostadstyp

Välkommen till denna lyxiga vindsvåning om två (möjlighet till 3) rum och kök samt med självklara attribut såsom bjälkar och stora takfönster. Ett stort och luftigt allrum, rymligt kök med matplats och mysigt sovrum står i fokus och hänför den mest kräsne med sina sociala och luftiga kvadratmeter. Denna får ni inte missa!

Interiör

Varmt välkommen till denna ljuvliga vindsvåning om generösa 79 kvadratmeter fördelade på två (möjlighet till 3) rum och kök.

På femte våningen välkomnas vi in till detta totalrenoverade hem där gamla detaljer varsamt har plockats fram och förädlats samtidigt som man uppdaterat lägenheten till 2000-talet med alla bekvämligheter.

Hallen välkomnar med vita väggar som lyser upp vägen för oss. Här finns goda havhängningsmöjligheter och förvaringen tas om hand av två garderober.

Till vänster öppnar den fantastiska allrumsdelen upp med vardagsrum, plats för matsalsmöblemang och möjligheten till att skapa ett tredje rum. Sällskapsavdelningen fullkomligt badar i ljus från de stora takfönsterna och utsikten här är fenomenal med S:t Knuts takåsar i horisontlinjen. Synliga takbjälkar och en kamin skänker den ultimata mysfaktorn.

Köksinredningen går i vitaste vitt från Noblessa och matchas med svart bänkskiva samt med en effektfull naturfärgad stänkpanel ovan. Här finns även en fullt utrustad maskinpark i rostfritt/svart glas som tillsammans skapar ett kök som är lika funktionellt som det är estetiskt. Här kan ni laga maten samtidigt som ni kan socialisera med middagsgästerna som slagit sig ner vid matbordet.

Lägenheten bjuder även på ett rymligt sovrum med ett rikligt ljusflöde från stort fönster.

Från hallen når ni även det rymliga badrummet i helkaklat utförande. En snygg inredning med bland annat handfat med underskåp, spegelskåp, WC och badkar matchas snyggt med bekvämligheter som egen tvättmaskin med inbyggd torktumlare. Riktig vardagslyx för de flesta!

Varmt välkomna till denna unika drömrummare på bästa läge med närhet till parker, kommunikation och Citys stora utbud. En tyst och lugn lägenhet det centrala läget till trots. Detta är definitivt ett tillfälle ni inte vill missa.

Kök

Köket ligger intill vardagsrummet och stoltserar med en smakfull inredning från Noblessa (2015). Samtliga köksluckor är i vitt och bänkskivan är i svart laminat samt naturfärgad stänkpanel ovan. Köket är fullt utrustat med en induktionshäll, fläkt i rostfritt, infälld ugn och mikrovågsugn, integrerad diskmaskin, kyl samt frys. Samtliga vitvaror kommer från Gram, Constructa, AEG och Cylinda.

Badrum

Våningens badrum är luftigt och ljust och bjuder på helkaklat utförande med svart klinker på golv och vitt kakel på väggar. Badrummet är utrustat med handfat med underskåp, spegelskåp, WC och badkar. Här finns även bekvämligheter i form av egen tvättmaskin med inbyggd torktumlare. Även här vittnar takbjälkarna om fastighetens ursprung och ger den där rustika känslan som bara en vindsvåning kan ge.

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: 1930
Uppvärmning: Fjärrvärme

Förening

Namn: Brf Gordion
Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Gordion i Malmö äger fastigheten Avenboken 22, med adress Sankt Knuts väg 2A-B och Sankt Knuts Torg 10-14 i Malmö. Föreningen äger marken och är en äkta bostadsrättsförening och består av 33 lägenheter och två butikslokaler. 31 stycken är bostadsrätter och 2 stycken hyresrätter. Den ena lokalen inrymmer det populära caféet Mys och i den andra lokalen huserar Sankt Knutsboden. Byggnadsår är 1930 och föreningen övertog fastigheten den 1 november 2005 från dåvarande ägaren Heimstaden.
Fastighetsskötsel utförs av BP Fastighetsservice.
Riksbyggen sköter den ekonomiska förvaltningen.

Gemensamhetsutrymmen:
Bastu finns i källare.
Tvättstugan finns i källaren, och har 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 torkskåp samt 1 mangel. Nya maskiner från 2005.
Sopsortering finns på gården.
Cykelställ finns på gården.
Grillmöjligheter och utemöblemang finns att tillgå för föreningens medlemmar.
Parkering/garage: Boendeparkering finns i området.
Bredband/TV: Kabeltv levereras via ComHem och ingår i månadsavgiften. Bredband levereras via ComHem obligatoriskt tillägg till månadsavgiften. För priser och utbud besök gärna comhems hemsida på www.comhem.se
Renoveringar: Byggnadernas skick: Genomförda renoveringar. 1983- Byte av fönster, radiatorer samt byte av VA-stammar. 2005- Nya tvättmaskiner. 2008- Byte av värmeväxlare. 2008- OVK- besiktning av ventilationen med godkänt resultat. 2009- Hiss i alla trappuppgångar med hissmaskiner. Sopsortering infördes. 2010- Spolning av stammar. 2010- Renovering av innergården. 2012- Dränerade ytterfasaden mot S:t Knutsväg. 2013 - Renoverat Föreningens ytterportar. 2015 - Spolning av stammarna. 2015 - Fasad renorverades 2016 - sex st nybyggda balkonger Energideklaration utförd. Kommande renoveringar. Spolning av AV-stammar kommer att ske 2020.
Ekonomi: Föreningens ekonomi: Månadsavgiften höjdes vid årskiftet 2016 med 1,5%. Inga planerade höjningar finns för tillfället.
Övrigt: Föreningen brukar ha 2 städdagar om året, dock inte obligatoriskt. Besök gärna föreningens hemsida: http://brfgordion.wordpress.com/about/ Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Energideklarationer upprättade före 1 januari 2014 har en annan utformning på sammanfattningen och saknar energiklasser. Energiklass har därför inte kunnat specificeras.

Lägenheten disponerar ett vindsförråd.

Närområde

Allmänt

S:t Knuts torg och dess kulturkvarter ligger som en oas i Malmö city. Torget är döpt efter den danske kungen Knut den helige som är Danmarks skyddshelgon. Lugn och harmonisk grön stadsdel. Malmö Nya Egnahemsförening var den första ansatsen till en "trädgårdsstad" på tomträtt i Malmö. Detta var ett nytt tänkesätt inom stadsplaneringen, med sitt ursprung i England. (Att husen i folkmun ibland kallas "engelska husen" är alltså ingen tillfällighet) Området planerades av stadsingenjör major A. Nilsson och det första huset ritades av arkitekt August Stoltz, byggmästare var A. W. Reimer. Den 1:a april 1917 kunde de första lägenhetsinnehavarna flytta in i det hus som idag heter Tallen 3 (Spånehusvägen 46). Den övriga delen av den arrenderade tomten användes till s.k. potatiskolonier som arrenderades vidare i första hand till föreningens medlemmar. Många lägenhetsinnehavare i området disponerar så kallade trädgårdslotter.

Här har vi en uppsjö av uteserveringar och trevliga restauranger, här kan man avnjuta svensk husmanskost, sushi, pizza samt maträtter från en mängd olika kulturer, ett otroligt utbud. S:t Knut ligger på bästa läge intill folkkära Folkets park och dess nöjesliv med Cuba Café och Moriska Paviljongen. Vi har även bra med dagligvaruhandel precis intill Folkets Park i form av Coop.

Från S:t Knut med dess centrala läge så når vi det mesta väldigt enkelt. Triangel och gågatan är bara några minuter gångväg bort. Skulle det vara för långt och cykla så har vi fantastiska kommunikationsmöjligheter från Folkets Park och Amiralsgatan men även från Konserthuset samt Nobeltorget som bara är ett stenkast bort.

Här parkerar man bilen företrädesvis på gatorna i området.

Ytterligare information


ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC: Säljaren samt fastighetsmäklaren uppmanar köpare/spekulanter att fullgöra sin undersökningsplikt enligt paragraf 20 i Köplagen. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. För ytterligare information kring undersökningsplikten eller annat som kan vara av särskilt intresse såsom förfarande kring budgivning, hur du mäter bostaden, regler kring flyttstädning samt distinktionen mellan fast och lös egendom etc., uppmanas spekulanten att kontakta mäklaren som förser er med muntlig information samt skriftlig information i form av informationsblad. Köparen är medveten om att boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer. Köparen uppmanas härmed att kontrollera bostadens area innan köpet.

DRIFTSKOSTNADER: Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER: Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5% av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1% av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING: Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL: Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

ÖVRIGT: Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.
När du varit på visning godkänner du att Våningen & Villan eller tredje part kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller email på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Ansvarig mäklare

Porträtt av Angela Kingberg

Angela Kingberg

Reg. Fastighetsmäklare
Kontakta via e-post
Boka fri värdering

Finansiering

Dokument

Följ oss på