Boka kostnadsfri värdering

Boka kostnadsfri värdering

×
Bostadstyp

Ett stenkast från havet ligger denna fantastiska 4:a som ursprungligen är en 5:a på 135 kvm. Fina ekparkettgolv, renoverat stilfullt kök och exklusivt badrum. 2 sovrum och flera garderobslösningar. Rymlig hall med gäst-WC. Måste ses!

Interiör

Underbar 4:a som tidigare var en 5:a på Ribersborgs bästa läge! Lägenheten ligger på andra våningen med hiss från markplan. Med en balkong i väster och en i öster får man både morgon och eftermiddags-/kvälls sol! Stor hall med stengolv och gott om plats för avhängning. i direkt anslutning till hallen ligger fint gäst-WC. Fantastiskt rymligt Kvik kök med gott om plats för gäster. Den gamla pigkammaren har försvunnit och istället finns här ett gigantiskt kök i vitt med praktiskt stengolv och mycket ljus. Gott om plats för porslin då familjen som bor här har låtit inreda med många praktiska skåp och lådor. 2 sovrum varav det ena har direkt utgång till balkong. Badrum renoverat 2010 med de finaste materialen och de smartaste förvaringslösningarna. Praktisk dusch hörna, stort handfat och WC i vitt. All inredning från Villeroy & Boch. Golvvärme. En separat avdelning finns för tvättmaskin och torktumlare. Vardagsrum med fint parkettgolv och vita bredspacklade väggar. Från vardagsrummet kommer man ut på den stora balkongen med västerläge. Måste ses!

Gäst-WC

Gäst-WC renoverat 2010 går i vitt med svart klinkergolv.

Kök

Köket renoverades 2011 och har vit inredning från Kvik. Kyl/frys Siemens. Inbyggd diskmaskin, mikro och ugn från Siemens. Kolfilterfläkt Siemens. Siemens induktion spishäll.

Badrum

Badrummet renoverades och byggdes om 2010. Vitt kakel och klinker. Vit inredning kommer från Villeroy & Boch (tvättställ, toalett och dusch). Tvättmaskin och torktumlare kommer från Miele.
Stor inbyggd garderob finns också här.

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: 1957

Förening

Namn: Brf Ljungbyhus 7
Allmänt om föreningen: Allmänt om föreningen:
Brf Ljungbyhus 7 är en äkta förening som bildades år 2004 och har adressen Tessins väg 19 A och 19 B. Föreningen består av 74 st lägenheter och 3 st lokaler. Fastigheten köptes av HSB Sundsfastigheter. Byggår för fastigheten var 1957, då William Engfelt var byggherre.
Föreningen godtar delat ägande men inte juridisk person.

Gemensamhetsutrymmen:
I fastigheten finns två tvättstugor med vardera två tvättmaskiner, en torktumlare och ett separat torkrum.
Vindsförråd och balkong uppe på vinden.
Föreningen har ett cykelförråd i källaren.
Grillplats, norra delen av tomten.
Barnvagnsförråd vid hissen.

Föreningen har gemensam el.

Föreningens ekonomi:
Cymko sköter den ekonomiska förvaltningen och
den tekniska förvaltningen sköts av ISS Facility Services AB.
Avgiften har ökat med ca 1 % per år.

Den slutgiltige köparen ombedes att själv bekräfta ovanstående information och med representant från föreningen.
Parkering/garage: Parkering/garage: Garageplatser finns att hyra för ca 430 kr/mån för medlemmar. Finns 2 stycken garage med 87 platser. Det finns även 6 stycken parkeringsplatser att hyra av föreningen för 309kr/mån. För närvarande är det ingen kötid och det finns lediga garageplatser.
Bredband/TV: Kabel-TV/Internet: Kabel-TV ingår i månadsavgiften och levereras av ComHem. Bredband levereras av ComHem men kan bytas till Telia (samt kabel-TV men detta betalas själva)
Renoveringar: Byggnadernas skick: 1999 - Vattenstammar och fönster byttes. 2002,2007 och 2010 - Avloppstammar spolades och filmades även 2010. 2011 - Tak byttes. 2012 - Alla balkonger har besiktigats och åtgärdats under 2012. 2013 - Fasaden renoverades helt och en del fönsterbalkar byttes. 2014 - Avloppsstammar filmades och spolades 2017 - Pågående: Garaget håller för närvarande på att tätas. 2017 - Pågående: Återställning av brandväg.
Ekonomi: Föreningen planerar en avgiftshöjning om 1% januari 2018.
Kontaktperson: Lars Hellstrand

Fastighet

Fastighetsbeteckning: Ljungbyhus 7

Allmänt om lägenheten

Värmetillägg (el+ VA) 889 kr/mån. Föreningen har individuell mätning och debitering.

Kabel-TV Com Hem. Bredband Telia.

Överlåtelseavgift 1120 kr.
Pantsättningsavgift 448 kr.

Kösystem till garage i fastigheten.

Till lägenheten hör ett vindsförråd och ett källarförråd.

Närområde

Allmänt

Ribersborg, eller "Ribban" som det kallas i folkmun, har blivit ett av Malmös mest attraktiva bostadsområden. Trots ett tättbebyggt område möts ljus, luft och hav här och erbjuder en helhetslösning för alla generationer och hushåll.

I Västra Innerstaden, längs kusten mellan Malmöhus slott och Fridhems villastad, har Ribersborg vuxit fram i etapper mellan 1910- och 1960-talet. De sydöstra delarna har en sluten kvartersbebyggelse och i söder ser vi öppen gårdsbebyggelse i lägre skala. Idag är det främst de höga skivhusen som ger Ribersborg dess unika karaktär. Närmast stranden, havet och Öresundsparken är de hela nio våningar höga och trappas av in mot resten av staden.

Stadsingenjör Bülow-Hübe tog fram stadsplanen redan 1936 och vi känner igen områdets funkisideal sedan dess. Ljus och luft är ledorden på Ribersborg. Du som är intresserad av arkitektur hittar tidstypiska funktionalistiska hus i kvarteret Peterstorp, med välkända Ribershus som främsta exempel. Ett lekfullt hus från 50-talet är Kollektivhuset på Tessins Väg med sina överraskande fönsterformer. Arvet från arkitekterna lever även vidare i områdets gatunamn, tillsammans med svenska konstnärer och författare. Här hittar vi till exempel Roslins väg, Nicoloviusgatan och Ernst Ahlgrensgatan.

På Ribersborg finns alla möjligheter till ett aktivt liv. Stranden och havet lockar sommartid med flera kultur- och idrottsarrangemang utöver traditionellt strandliv. Under hela året utgör alla cykel- och promenadstråk utmärkta tillfällen för träning och avkoppling. Tessinparken och Slottsparken ligger också nära, vilket på det hela gör ett perfekt område för dig som är hundägare. Kronan på verket måste vara Kallbadhuset, "Kallis", med sin karaktäristiska brygga och strålande utsikt, restaurang och bastu.

Den praktiska funkisstilen tillsammans med områdets mycket tilltalande läge har attraherat många familjer genom åren. Här finns affärer, restauranger och andra tjänster på nära håll. Flera förskolor och två grundskolor, Ribersborgsskolan och Fridhemsskolan, ligger i området. För dig som pendlar finns goda möjligheter att snabbt ta dig in till centralen och om du jobbar i stan tar det endast fem till tio minuter att cykla in till stortorget.

En lugn och central stadsdel med ett serviceutbud som liknar det i city gör det inte svårt att förstå områdets popularitet. Det är enkelt att bo på Ribersborg!

Ytterligare information

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC: Säljaren samt fastighetsmäklaren uppmanar köpare/spekulanter att fullgöra sin undersökningsplikt enligt paragraf 20 i Köplagen. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. För ytterligare information kring undersökningsplikten eller annat som kan vara av särskilt intresse såsom förfarande kring budgivning, hur du mäter bostaden, regler kring flyttstädning samt distinktionen mellan fast och lös egendom etc., uppmanas spekulanten att kontakta mäklaren som förser er med muntlig information samt skriftlig information i form av informationsblad. Köparen är medveten om att boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer. Köparen uppmanas härmed att kontrollera bostadens area innan köpet.

DRIFTSKOSTNADER: Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER: Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5% av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1% av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING: Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL: Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

ÖVRIGT: Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.
När du varit på visning godkänner du att Våningen & Villan eller tredje part kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller email på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Ansvarig mäklare

Porträtt av Anna Herslow Deijenberg

Anna Herslow Deijenberg
0708-477797
Reg. Fastighetsmäklare
jur. kand.
Kontakta via e-post
Boka fri värdering

Finansiering

Dokument

Följ oss på