Boka kostnadsfri värdering

Boka kostnadsfri värdering

×
Bostadstyp

Trevlig tvårumsvåning med genomgående ljusflöde och stilrent renoverat kök med generös matplats och dessutom ett härligt vardagsrum med inglasad balkong och fri utsikt! Helkaklat badrum och ett rofyllt sovrum förgyller ytterligare, allt i trivsam förening på grönskande läge med närhet till bra kommunikationer och service!

Interiör

I mysiga omgivningar med stora grönområden och med goda kommunikationsmöjligheter alldeles runt knuten, har vi nöjet att kunna erbjuda denna välskötta och hemtrevliga tvåa med stor inglasad balkong med fri utsikt!

Tredje våningen bjuder in med klassisk stavparkett och gott om förvaring i stor garderob bakom smidiga skjutdörrar.

Vidare in nås kökets generöst tilltagna matplats, där fortsatt stavparkett pryder golvet i samspel med fräscht vitmålade väggar. Här inryms med enkelhet både familj och vänner med fin kontakt mot det stilsäkert renoverade köket, som ståtar med tidlös inredning i vitt och rostfritt. Accentuerande mörk mosaik möter fina arbetsytor i trä och välutrustad maskinpark i rostfritt.

Våningens sovrum är rymligt, med bra plats för både dubbelsäng och fristående förvaringsmöbel för den som önskar. Under fötterna vilar ljus stavparkett och väggarna är vilsamt vita.

Vardagsrummet lockar med luftiga kvadrat, sänkt tak med spotlights och tilltalande ljusinsläpp från flera fönster på rad, tillsammans med glasinfattad terrassdörr som leder ut till den inglasade balkongen som blir ett extra njutbart rum och förlänger de sköna sommarmånaderna. Behagligt fri utsikt och möjlighet till relaxmöbel eller kanske ett extra matbord om man så vill.

Ett helkaklat badrum utrustat med bland annat dusch avrundar en synnerligen sympatisk våning, varmt välkomna!

Badrum

Fräscht helkaklat badrum som renoverats i föreningens regi. Beige klinkergolv möter vitkaklade väggar med inslag av rosa detalj. Utrustat med dusch, handfat, badrumsskåp med spegel samt wc.

Kök

Smakfullt kök med gott om förvaring bakom frostade vitrinöverskåp och vita släta luckor med rostfria handtag, som snyggt matchar den rostfria maskinparken bestående av kyl/frys, ugn, fläkt samt spishäll. Sobert grått golv harmonierar med mörkt mosaikkakel tillsammans med arbetsbänk i trä. Väl tilltagen matplats i anslutning med plats för ca åtta personer. Renoverat 2006.

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: 1955-56

Förening

Namn: HSB Brf Ganbo
Allmänt om föreningen: Föreningens verksamhet omfattar förvaltningen av fastigheten Godheten 5, som innehas med tomträtt.

Fastigheten innehåller 240 st lägenheter, 4 st lokaler samt 41 st parkeringsplatser.
I fastigheten finns 6 bostadshus med tillsammans 20 trapphus med adresserna Östra Farmvägen 42-46 samt Branteviksgatan 4-8 B. Därutöver finns två st fristående miljöhus med adress Östra Farmvägen 42 och Branteviksgatan 6.

Föreningens bostäder fördelar sig enligt följande:
10 st 1 r o k
142 st 2 r o k
77 st 3 r o k
11 st 4 r o k.

Föreningens fastigheter byggdes år 1955-1956. Miljöhusen är uppförda år 2003. Föreningens hus är röd-teglade, fyra våningar högt med stora inglasade balkonger. Föreningen har tecknat en gemensam bostadsrättstilläggsförsäkring för de boende.

Cykelparkering, barnvagnsförråd, motionsrum och bastu finns i föreningen. Nyrenoverad festlokal finns att hyra.
2 st fristående miljöhus som byggdes 2003. 4 st tvättstugor finns i källaren. Vardera tvättstuga har två maskiner, en torktumlare, ett torkrum samt en mangel. Samtliga nya och energisnåla.

Festlokal: 500 kr/dygn + 500 kr i depositionsavgift (återfås vid återlämning av lokalnyckel), Branteviksgatan 6A.
Övernattningslägenhet: Hyra: 500 kr/dygn, 750 kr för tre dygn, 1500 kr för 7 dygn + 500 kr i depositionsavgift (återfås vid återlämning av lokalnyckel), Branteviksgatan 6A
Träningslokal/Gym: 300 kr/år, Östra Farmvägen 44A
Bastu: 200 kr/år, Östra Farmvägen 46D
Pingisrum: 200 kr/år, Östra Farmvägen 42B
Hobbylokal: 200 kr/år, Branteviksgatan 4B
Vävstuga: 200 kr/år, Östra Farmvägen 44A
Parkering/garage: Parkering finns mot avgift, kösystem tillämpas. Kostnad för p-plats är 150 kr.
Bredband/TV: Kabel-TV genom ComHem. Basutbud ingår i avgiften. Bredband finns via Ownit och hastighet på 100 mbit/s kan fås för ca 89 kr/ månad. Snabbare hastigheter finns också, dock till högre kostnad.
Renoveringar: Husets skick: År 1989 fönster. År 1999 byggdes balkongerna ut och glasades in. År 2000 renoverade föreningen alla badrum. År 2000 renoverades vattenstammarna. År 2003 byggdes miljöhus. År 2005 renoverades trapphusen. År 2011 renoverades en del tvättstugor. År 2013 renoverades samtliga av föreningens tak, vilket finansierades utan lån och enbart av föreningens egna kapital. Relining av avloppsstammarna är påbörjad (2017 mars). Föreningen följer en underhållsplan. För mer information vänligen se föreningens årsredovisning.
Ekonomi: Mycket välskött förening med god ekonomi. Avgiften höjdes den 1/7-2016 och inga nya avgiftshöjningar är planerade i dagsläget. 2015 omförhandlades tomträttsavgälden, denna löper fram till år 2025. Överlåtelseavgift om 1120 kr betalas av köparen. Pantsättningsavgift om 448 kr betalas av pantsättaren.
Övrigt: Ekonomisk förvaltning: HSB Föreningen tar ut överlåtelse- samt pantsättningsavgift. Ovanstående information är inhämtad hos berörd förening, uppdaterad 2017-03-06. För mer information om föreningen besök gärna deras hemsida: www.hsb.se/malmo/ganbo. Den slutgiltige köparen ombedes kontrollera uppgifterna före ett köp.
Kontaktperson: Cecilia Kjellberg

Fastighet

Fastighetsbeteckning: Godheten 5

Allmänt om lägenheten

Andel i förening avser andelstal insats, angivet av ekonomisk förvaltare.

Lägenhetsinnehavaren disponerar ett källarförråd.

Närområde

Allmänt

Nobeltorget, Östra Sorgenfri, Brantevik och Annelund ligger i Södra innerstaden av Malmö. I detta område finns ett rikt bostadsliv som är högt eftertraktat med ett torg som lockar många. Nobeltorget är ett grönt torg som ligger i närhet till den kända Nobelvägen och tar dig med enkelhet till resten av Malmö stad. Lantmannagatan och Amiralsgatan går också här och med den nya superbusslinjen som eventuellt ska bli spårvagnstrafik i framtiden är det med enkelhet du färdas runt i denna stadsdel. Vill du in till Malmö City eller Centralstationen tar det dig ca 10 min med buss att nå ditt mål. Nobeltorget fungerar som en målpunkt och mötesplats.

Bostäderna som finns i detta område och dess planlösning är omsorgsfullt genomarbetade med väl disponerade grönytor. Den röda tegelarkitekturen och de återkommande formerna gör att kvarteren är enhetliga utan att vara enformiga.

I närområdet finns ett bra utbud av matbutiker, videobutiker, pizzerior och vill du utöka ditt utbud så ligger Möllevångstorget och Folkets Park på ett bekvämt avstånd med ca 10 minuters promenadavstånd. Här finns gott om restauranger och barer. Här finns även torghandel med frukt och grönt samt mat från världens alla hörn.

Utbildning och skolor i alla åldersgrupper upp till gymnasieålder ligger på skönt promenadavstånd.

I området finns boendeparkering samt gatuparkering som kan erbjuda möjligheter att gratis parkera sin bil. En del av föreningarna har p-platser som de boende kan hyra. Hör med din förening vad som gäller i ditt enskilda fall.

Ytterligare information

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC: Säljaren samt fastighetsmäklaren uppmanar köpare/spekulanter att fullgöra sin undersökningsplikt enligt paragraf 20 i Köplagen. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. För ytterligare information kring undersökningsplikten eller annat som kan vara av särskilt intresse såsom förfarande kring budgivning, hur du mäter bostaden, regler kring flyttstädning samt distinktionen mellan fast och lös egendom etc., uppmanas spekulanten att kontakta mäklaren som förser er med muntlig information samt skriftlig information i form av informationsblad. Köparen är medveten om att boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer. Köparen uppmanas härmed att kontrollera bostadens area innan köpet.

DRIFTSKOSTNADER: Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER: Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5% av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1% av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING: Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL: Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

ÖVRIGT: Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.
När du varit på visning godkänner du att Våningen & Villan eller tredje part kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller email på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Ansvarig mäklare

Porträtt av Mikael Öhlin

Mikael Öhlin
0708-30 98 00
Reg. Fastighetsmäklare
Kontakta via e-post
Boka fri värdering

Finansiering

Dokument

Följ oss på