Boka kostnadsfri värdering

Boka kostnadsfri värdering

×
Bostadstyp

Med genomgående planlösning, välgjorda renoveringar och en härlig inglasad balkong i soligt söderläge är detta den perfekta lägenheten för den lilla familjen! På lugna och trevliga Lindeborg med framväxande Hyllie som närmsta granne med köpcentrum och citytunnelstation så bor du optimalt.

Interiör

Stilrent renoverad våning med fantastisk planlösning och vacker utsikt från den inglasade balkongen beskriver denna lägenhet belägen i stabila HSB Brf Sofieholm. Och med sin närhet till Inre Ringvägen och Hyllie station har du härifrån mycket goda pendlingsmöjligheter. Ett drömboende där du kan flytta rakt in!

Vi kommer in i hallen där det på golvet ligger fin parkett, vilket är genomgående för hela våningen. I hallen finns det enorma förvaringsmöjligheter i form av garderober med skjutdörrar med spegelglas. Mycket praktiskt!

I hallen hittar vi det helkaklade badrummet som är inrett i stilrena och moderna färger. Här finns funktionella vikbara duschdörrar i glas och handdukstork. Här finner vi även ett bubbelbadkar, lyxigt!

Från hallen tar vi vänster och landar i det härliga köket. Här finns alla bekvämligheter du behöver såsom inbyggd ugn och mikrovågsugn samt diskmaskin. Ovanför bänkskivan i svart marmor hittar vi ett snyggt kakel. I köket har du dessutom en separat plats för matplatsen där du enkelt får plats med ett bord för tio middagsgäster.

Vardagsrummet är ett generöst och ljust rum. På golvet ligger fint parkettgolv som vi även återfinner i båda sovrummen. I vardagsrummet kan man enkelt möblera in både soffgrupp och matbord för den som vill! Ett härligt sällskapsrum, helt enkelt.

Våningens två sovrum är i princip jämnstora och i det första är väggarna målade i en vit nyans. I det andra sovrummet är väggarna tapetserade i en ljus ton och här har man dessutom utgång till det rymliga, inglasade balkongen.

På balkongen har man härlig utsikt över den mysiga innergården. Härifrån har man även utsikt bort mot Hyllie station och populära Emporia. Här finner vi även belysning i golvet för att öka mysfaktorn. Detta gör även att balkongen blir som ett extra rum som går att använda årets samtliga månader!

Detta är ett tillfälle du inte får gå miste om!

Kök

Modernt fint kök. Här finns spishäll, spisfläkt, inbyggd ugn, inbyggd mikrovågsugn, diskmaskin samt kyl och frys side by side med inbyggd vatten och ismaskin. Njut av ett glas iskallt vatten eller uppfriskande bubbelvatten.

Badrum

Snyggt badrum med vikbara duschdörrar i glas. På väggarna hittar vi vitt kakel och på golvet vilar klinkers i en mörkare ton. Här finns dusch, toalett, handfat och handdukstork samt bubbelbadkar. I detta badrum finner vi även inbyggda högtalare. Här kan du vakna till tonerna av din favoritmusik. Du ansluter din enhet via en aux-sladd som nås från vardagsrummet. Det är något särskilt med musik, något förtrollande som är svårt att sätta fingret på.

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: 1973

Förening

Namn: HSB Brf Sofieholm
Allmänt om föreningen: HSB Brf Sofieholm är en välmående förening på populära Lindeborg. Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB. Antal bostadsrätter i föreningen: 573 lägenheter, samtliga med bostadsrätt och 9 lokaler.

Föreningen köpte huset 1974 (tomträtt).

Gemensamma tvättstugor finns i källaren. Varje tvättstuga är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkrum samt en mangel. Det finns även cykel- och barnvagnsrum, hobbyrum och pingisrum som kan nyttjas kostnadsfritt.
Parkering/garage: Föreningen har tillhörande parkeringsplatser och garageplatser. Parkeringsplats kan hyras till en kostnad om 118 kr/månad och garageplats kan hyras till en kostnad om 240 kr/månad. I dagsläget är det kö till samtliga garage- och parkeringsplatser. I övrigt råder boendeparkering i området. För mer information se: www.malmo.se
Bredband/TV: Kabel-TV ingår i avgiften och föreningen använder sig av SydAntenn. Bredband är indraget. Det finns Telia fiber med 100/10 mbit som ingår i månadsavgiften.
Renoveringar: År 2014-2015 Nya lock till inspektionsluckor och uppstigningsluckor, intäckning av uppstigningsluckor på höghustak. Tvättmaskiner har bytts ut under verksamhetsåret. År 2015 uppfräschning av lekplatserna. År 2015 målning utemöbler. År 2015 rensning av ventilationssystem. År 2015 spolning av spillvattenledningar. År 2015 byte av frånluftfläktar. Ca 2018-2019 planerar föreningen ett byte av fönster. I dagsläget är inga vidare beslut tagna. Föreningen följer en underhållsplan. För mer info vänligen se föreningens årsredovisning eller kontakta föreningen.
Ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB. En avgiftshöjning på 2% väntas från och med den 1 april 2017. Föreningen har enligt föreningens representant en stabil och god ekonomi. En överlåtelseavgift tas ut om 1120 kr, som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 448 kr/pant.
Övrigt: Föreningen har tecknat gemensam elavtal och bostadsrättstilläggsförsäkring för lägenheterna. HSB tar ut en medlemsavgift om 500 kronor/person vilket betalas tillbaka vid utträde ur HSB. Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen. Läs mer på föreningens hemsida: http://www.hsb.se/malmo/sofieholm

Fastighet

Fastighetsbeteckning: HYLLIE 165:70

Allmänt om lägenheten

Lägenhetsinnehavaren disponerar ett källarförråd.

Energideklarationer upprättade före 1 januari 2014 har en annan utformning på sammanfattningen och saknar energiklasser. Energiklass har därför inte kunnat specificeras.

Ytterligare information

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.


UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC: Säljaren samt fastighetsmäklaren uppmanar köpare/spekulanter att fullgöra sin undersökningsplikt enligt paragraf 20 i Köplagen. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. För ytterligare information kring undersökningsplikten eller annat som kan vara av särskilt intresse såsom förfarande kring budgivning, hur du mäter bostaden, regler kring flyttstädning samt distinktionen mellan fast och lös egendom etc., uppmanas spekulanten att kontakta mäklaren som förser er med muntlig information samt skriftlig information i form av informationsblad. Köparen är medveten om att boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer. Köparen uppmanas härmed att kontrollera bostadens area innan köpet.


DRIFTSKOSTNADER: Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.


ÖVRIGA KOSTNADER: Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5% av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1% av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.


BUDGIVNING: Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

Ansvarig mäklare

Porträtt av Edvin Karajkovic

Edvin Karajkovic
0735-70 77 98
Reg. Fastighetsmäklare
Kontakta via e-post
Boka fri värdering

Extra kontaktperson

Porträtt av Mikaela Malmgren

Mikaela Malmgren
0733-24 77 44
Reg. Fastighetsmäklare
Kontakta via e-post
Boka fri värdering

Finansiering

Dokument

Följ oss på