Boka kostnadsfri värdering

Boka kostnadsfri värdering

×
Bostadstyp

1 1/2-plansvilla på toppläge med närhet till grönområden, badbryggorna och kallbadhuset vid Sibbarp och småbåtshamnen i Limhamn. Generösa ytor, pool, lättskött tomt, carport och garage.

Interiör

På toppläge nära grönområden, badbryggorna och kallbadhuset vid Sibbarp och småbåtshamnen i Limhamn ligger denna generösa villa med pool och lättskött tomt.
På tomten finns biluppställningsplatser i både carport och garage vilket underlättar för er med många bilar.

Hallen välkomnar oss med stora ytor, blankt granitgolv och generös takhöjd med takfönster.

Sällskapsrummet har fint skeppsgolv, är väl tilltaget och ligger i öppen planlösning med köket. Disponera ytorna utifrån era behov med soffgrupp, mediamöbel och matsalsmöblemang.

Köket har försetts med granit i såväl bänkskivor som golv. Utrustningen är omfattande med bland annat espressomaskin, diskmaskin samt tre ugnar av typen mikro, ånga och traditionell.
Utöver detta finns stor induktionshäll och hel kyl och frys med ismaskin samt vinkyl.

Nedre plan omfattar även tvättrum, gästtoalett och bastu med relaxavdelning. Från vardagsrum och kök nås uteplatsen med insynsskyddade plank och heltäckande trädäck.
Trädäcket har plats till såväl matplats som solstolar och poolen är klädd i vacker mosaik i blå kulörer.

En fin ektrappa leder er upp till ovanvåningen.
Ett sällskapsrum möter er med tilltagna ytor för umgänge.
Den breda balkongen ger er utsikt över både takåsar och ner mot den egna poolanläggningen.

Även detta plan har lyxigt skeppsgolv och ett rikligt ljusflöde.
Tre bra sovrum finns på ovanvåningen, två mindre med närhet till dusch/wc samt ett stort master bedroom med stor skjutdörrsgarderob, klädkammare och en-suite badrum med både dusch- och badfaciliteter.

Gäst-WC

Kakel på väggarna och klinker på golvet.
Vägghängd WC, handfat med kommod.

Tvättrum

Kakel på väggarna och klinker på golvet.
Tvättbänk med ho.
Överskåp och underskåp.
Tvättmaskin och torktumlare.

Badrum - ovanvåning

Badrum 1: Granitplattor på väggarna, granitplattor på golvet med golvvärme och infällda spotlights i taket. Badkar, duschhörna, vägghängd WC, handfat, handdukstork.

Badrum 2: Granitplattor på väggarna, granitplattor på golvet med golvvärme och infällda spotlights i taket. Duschhörna, WC, handfat, handdukstork.

Kök

Köksinredning med vita luckor och rostfria beslag.
Granit på golvet, bänkskiva av svart granit och vitt kakel ovanför.
Maskiner från Miele och Siemens såsom; spishäll, spisfläkt, kyl, frys, diskmaskin, mikrovågsugn 2014, vinkyl, kaffemaskin och inbyggnadsugn.

Duschrum - nedanvåning

Kakel på väggarna och klinker på golvet.
Träpanel i taket med infällda spotlights.
Duschhörna, bastu och relaxavdelning.

Byggnad

Byggnadstyp: 1½-plansvilla
Byggår: 2005
Grundläggning: Krypgrund Erge
Stomme: Siporex/Tegel/Trä
Fasad: Puts (Ensteg)
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Glaserat tegel
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt
Uppvärmning: Luft/vatten-värmepump CTC
Ventilation: Frånluft
Övrigt byggnad: Fastigheten är registrerad med byggnad med byggår 1960 och ombyggt 2013 enligt lantmäteriutdraget.
Delar av fastigheten har renoverats i omgångar och senast med en omfattande renovering 2005. Originalstomme i Siporex och tegel på nedanvåningen och träregelstomme 2005 på ovanvåningen (enstegsfasad).
El och VVS bytt 2005.

Övriga byggnader

Garage och carport.

Driftskostnad

Driftskostnad beräknad på 1 personer i hushållet.

El: 15 000 kr/år
Energiförbrukning: 12 888 kWh/år
Nätleverantör: EON
VA: 4 500 kr/år
Totalt: 19 500 kr/år

Fastighet

Fastighetsbeteckning: Knorrhanen 19
Taxeringskod: 220
Taxeringsvärde: 4 744 000 kr
Taxeringsvärde (byggnad): 2 831 000 kr
Taxeringsår: 2016
Pantbrev: 4 100 000 kr
VA: Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Samfällighet/Gemensamhetsanläggning/Servitut: Last, Officialservitut: Väg, 1280K-101/1987 Infart till Runebergsgatan 21 B. Last, Avtalsservitut: Byggnad, 12-IM1-86/39307 Fastigheterna med adresserna Strandgatan 98 A och Runebergsgatan 21 B får enbart ha byggnader i ett plan. Last, Avtalsservitut: Ledningar, 12-IM1-89/11759 Ledningar till Runebergsgatan 21 B.

Närområde

Allmänt

Limhamn är ett populärt område med massor av små mysiga butiker och restauranger i en havsnära och stämningsfull miljö. Dessutom är fördelen att det finns bra kommunikationer till att enkelt ta sig in till centrala Malmö. Ett lugnt och tryggt område med blandad befolkning bestående av både ungdomar, barnfamiljer och äldre.

Här finns attraktioner som Hylliekrokens golfbana, restauranger, dagligvarubutiker och mycket mer. Här finns även Limhamns småbåtshamn med en trevlig restaurang.

Limhamn nämns första gången 1522 (som Limnøhaffuen) och omnämns under 1500-talet i flera danska skrifter. Nuvarande Limhamn bebyggdes vid 1800-talets början. Först 1825 började man fiska, 1850 byggdes en skola. Fiskeläget Limhamn förvandlades under 1800-talets slut till ett betydande industri- och gruvsamhälle. 27 augusti 1886 inrättades Limhamns municipalsamhälle. År 1889 tillkom Malmö-Limhamns järnväg (MLJ, i folkmun kallad "Sillabanan"), och samma år startade Skånska Cement AB en fabrik i Limhamn. En stadsplan som lades ut för Limhamn 1888 stadgade att kvarteren skulle byggas efter ett rutnätsmönster enligt samtida stadsplaneringsmodell, men att större delen av husen skulle vara gathus. R.F. Berg var under denna tid mycket drivande personlighet inom egnahemsrörelsen som började växa fram vid denna tid, och syftet var att varje fiskare eller arbetare skulle kunna äga sin egen bostad.

Ytterligare information

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån lantmäteriet. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC: Säljaren samt fastighetsmäklaren uppmanar köpare/spekulanter att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en auktoriserad besiktningsman. För ytterligare information kring undersökningsplikten eller annat som kan vara av särskilt intresse såsom förfarande kring budgivning, hur du mäter bostaden, regler kring flyttstädning samt distinktionen mellan fast och lös egendom, energideklaration etc., uppmanas spekulanten att kontakta mäklaren som förser er med muntlig information samt skriftlig information i form av informationsblad.

DRIFTSKOSTNADER: Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Schablonmässiga uppskattningar förekommer enbart då man inte kunnat få fram verkliga kostnader.

ÖVRIGA KOSTNADER: Vid fastighetsköp betalar köparen 1,5% på köpeskillingen i lagfartskostnad (stämpelskatt) samt kostnaden för eventuellt uttagande av nya pantbrev som är 2% på pantbrevsbeloppet.

BUDGIVNING: Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL: Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

ÖVRIGT: Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.
När du varit på visning godkänner du att Våningen & Villan eller tredje part kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller email på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Ansvarig mäklare

Porträtt av Patrik Truedsson

Patrik Truedsson
0700-90 55 60
Reg. Fastighetsmäklare
Kontakta via e-post
Boka fri värdering

Finansiering

Dokument

Följ oss på