MALMÖ HÖLLVIKEN SVEDALA 040-98 11 77 | LUND 046-12 11 77 | HELSINGBORG 042-400 89 80 | INFO@VANINGEN.SE

Boka kostnadsfri värdering

Boka kostnadsfri värdering

×
Bostadstyp

Fin, genomgående funkistvåa med många vackra attribut bevarade. Vidgjort kök, öppenhet mellan kök och allrum samt stort, rymligt sovrum. Fransk balkong i västerläge och rejäl walk-in-closet. Sund förening på utmärkt läge med närhet till parker och city.

Interiör

På andra våningen välkomnas vi in till denna stilrena våning med både klassiska och moderna detaljer.

Vi stiger in via säkerhetsdörr och välkomnas in i hallen som med modern grå gummimatta och vita väggar ger ett behagligt första intryck. Gott om palts för avhängning via hatthylla men även väggfast garderob. Varje kvadratmeter i detta hem är noga utnyttjat och planerat.

Husets placering är ypperlig för hemmet vars genomgående läge bjuder på lugn gårdssida åt både öster och väster. Det rymliga sovrummet ger ordentlig plats för både dubbelsäng och ytterligare förvaring och det vackra originalparkettgolvet matchas snyggt med härlig tapet. Stort fönster med djup stenfönsternisch är ytterligare en detalj som faller väl ut.

Intill sovrummet når vi det rymliga allrummet som bjuder på ingång från bådehall och kök. Den öppna känslan skapar en rymlig atmosfär och kvadratmetrarna räcker mer än väl till för att ge utrymme åt både soffgrupp som matplats. Dubbla öppningsbara balkongdörrar leder till den fina franska balkongen i västerläge som är en behaglig palts att sitta vid under de varmare månaderna. I både kök och allrum ligger det vacker originalparkett och är släta vitmålade väggar.

Köket ligger i anslutning till både hall och allrum och skapar en fin och behaglig atmosfär. Nyare inredning i högblankt vitt matchas med stilren laminatbänkskiva och glas som stänkskydd. Integrerade vitvaror för fullständigt estetiskt intryck.

Tillbaka i hallen når vi både den rymliga klädkammaren som erbjuder gott om förvaring från golv till tag. Precis som i våningens alla andra rum inklusive badrum finner vi ett öppningsbart fönster även här. Intill finner vi badrummet vars kakling är i originalutförande men vars inredning delvis blivit utbytt. Fräscht och fint har det tagits hand om under årens lopp.

På Krutmeijersgatan 6 bor du i en gammal, stor förening med flera grönskande och väl omhändertagna innergårdar. Lugnt läge och med närhet till både hav, parker och absoluta city. För pendlaren är läget optimalt då det är nära till flertalet busshållplatser men också med närhet via promenad eller cykel till Citytunnelns station vid Triangeln. Varmt välkommen!

Kök

Köket genomgick en större renovering 2007 då inredning fårn Noblessa sattes in. Vita skåpsstommar med vita högblanka luckor. Delar av irnedningen är från IKEA och isnatt vid senare tillfälle. Glasskiva som stänksskydd ovan vit laminatbänkskiva som installerades 2016. Öppna vita hyllplan. Maskinell utrustning i form av Inbyggnadsmikro, inbyggnadsugn, induktionshäll, kyl/frys samt integrerad diskmaskin. Stort fönster med gårdsutsikt och stenfönsternisch. Uppöppnat mot allrummet som bjuder på bra palts för matbord. Ljust målade väggar samt parkettgolv.

Badrum

Badrum i originalutförande med ljus klinker och halvkaklade vita väggar. Inredning i form av bevarat spegelskåp, wc, handfat samt blandare och dusch från 2016. Inkaklat badkar som remaljerats 2016.

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: 1944
Fönster: 2-glas
Uppvärmning: Fjärrvärme
Ventilation: Självdrag

Förening

Namn: HSB Brf Ryttmästaren
Allmänt om föreningen: HSB Brf Ryttmästaren i Malmö är en äkta förening som bildades i samband med byggnationen 1944. I föreningen finns totalt 131 bostadsrätter samt 1 hyresrättslokal. Föreningen består av 6 bostadshus som tillsammans med 16 trapphus består av adresserna Maribogatan 1 och Krutmeijersgatan 6-16. De grönskande innergårdarna erbjuder gungor, sittplatser samt grill. Ekonomisk och teknisk förvaltning via HSB. Föreningens tomträttsavtal löper ut 2019-08-31 och tomträttavgälden beräknas förhandlas om ca 1 år innan avtalstiden löper ut. Föreningen har påbörjat planeringen och budgetarbetet för omförhandlingen. För mer info, kontakta föreningen och Malmö stad.

I källaren i några av husen finns en tvättstuga utrustad med tre tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp, ett torkrum samt en mangel. I föreningen finns ett övernattningsrum att hyra f.n. 100 kr/dygn. Finns totalt fyra sovplatser.

På Krutmeijersgatan 12 C finns en föreningslokal att kostnadsfritt utnyttja som erbjuder stolar, bord samt kök. På Krutmeijersgatan 12 erbjuds ett hobbyrum och cykelrum finns i källaren.

Föreningen accepterar delat ägande.
Parkering/garage: I området råder boendeparkering.
Bredband/TV: Kabel-TV nås via ComHem och deras basutbud ingår i månadsavgiften. Internet finns även från ComHem. Möjlighet med hastigheter upp till 500 mbit. För mer information gå in på www.comhem.se
Renoveringar: Under 1990-talet byttes delvis vattenstammarna i kök och badrum och runt 2002 byttes resterande. 1996 byttes el-stigare och föreningen installerade jordfelsbrytare i alla lägenheter. 2002 satte man nya ytterprofiler på fönsterna samt renoverades balkongerna. 2004 byttes samt tilläggsisolerades fasaden. 2005 byttes ventilerna till radiatorerna. 2006 renoverade man trappuppgångarna och året efter byttes tvättmaskiner och torktumlare ut i tvättstugan. 2008 filmades och spolades avloppstammar i kök och badrum samt rensades ventilationskanalerna. 2009 byggde man om källarförråden, satte in stålburar samt gjorde förråden insynsskyddade. 2010 spolades avloppstammarna. 2011 spolades avloppsstammarna och genomgick en mekanisk fräsning. Då passade föreningen på att kolla skicken på stammarna och dessa är i så gott skick att det inte är planerat något stambyte än på ett bra tag framöver. 2013 stängdes sopnedkasten på grund av ändrad sophantering. 2013/2014 färdigställdes miljöhusen på innergården. I samband med detta har man även påbörjat att fräscha upp hela utemiljön och arbetet beräknas vara helt färdigt kring hösten 2015. Till midsommar ska uteplatserna vara helt klara. 2015 Breddade man husets spaltventiler samt genomfördes en obligatorisk ventilationskontroll. 2016 installerades säkerhetsdörrar. Framtida renoveringar: Takbyte med start tidigast 2017
Ekonomi: Föreningen planerar att höja avgiften med ca 1,5% årligen under de kommande åren. Senaste höjning skedde 1/1-2017. I samband med överlåtelsen tas följande avgifter ut: Överlåtelseavgift om fn 1568 kr (betalas av köparen) Pantsättningsavgift om fn 672 kr/pant (betalas av panthavaren) Andelsavgiften i HSB 500 kr/person som återbetalas vid utträde.
Övrigt: Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening 2016-10-31. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen. För ytterligare information se föreningens hemsida, http://www.hsb.se/malmo/brf/ryttmastaren.

Fastighet

Fastighetsbeteckning: Ryttmästaren 15

Allmänt om lägenheten

Andelstal årsavgift: 0,73830%
Andelstal insats: 0,73830%
Uppgifter om andelstal är lämnat av föreningen.

Säljaren disponerar ett vindsförråd samt ett källarförråd.

Föreningen har skickat ut förfrågan kring intresse av säkerhetsdörr. Säljaren har beställt en och den kommer installeras under antingen 2016 eller början av 2017. Säkerhetsdörr med vit insida. Ingen kostnad tillkommer köparen. Installeras med ny låsskista så man får helt nya nycklar.

Pantsatt: Ja

En dörr finns bevarad i ett av förråden.

Närmsta tvättstuga finns i källaren i detta huset.

Energideklarationer upprättade före 1 januari 2014 har en annan utformning på sammanfattningen och saknar energiklasser. Energiklass har därför inte kunnat specificeras.

Närområde

Allmänt

Eftertraktat bostadsområde beläget i västra innerstaden. Placerat mellan John Ericssons väg i söder och Regementsgatan i norr samt Mariedalsvägen i väster.

Centralt läge i Malmö som präglas av bland annat närhet till hav, grönområden, city och inte minst Triangeln. Flerfamiljshusen dominerar med både bostadsrätter och hyresrätter. De flesta fastigheter i bostadsområdet är byggda runt 1940-talet.

I området finns det mesta i form av närservice såsom matbutiker, caféer och restauranger, träningsmöjligheter med mera.
Kronprinsens stora utbud av bland annat shoppingmöjligheter och stora matbutiker ligger i närområdet. På Köpenhamnsvägen finns det ett flertal olika restauranger och caféer.

I denna stadsdel är kommunikationsmöjligheter utmärkta. Det finns gott om busshållplatser och busslinjer som kör åt olika stadsdelar med tajta mellanrum. Närheten till Triangelns citytunnel erbjuder dessutom fenomenala pendlingsmöjligheter även utanför staden och till utlandet. För den som hellre cyklar till sina destinationer i staden erbjuds det ett välutvecklat nät av cykelvägar.

Promenadavstånd in till city, till stranden och även flera av Malmös fina parker. Slottsparken och Pildammsparken är två utmärkta exempel på detta. På sommaren är närheten till "Ribban" en stor fördel. Här kan man njuta av ett svalkande dopp i havet eller av en promenad längs den långa Ribersborgsstranden. Valet är ditt!

Närområdet erbjuder ett flertal skolor vilket innebär att barnens väg till skolan inte blir lång. Det finns gott om förskolor på promenadavstånd. Vårdcentral, tandläkare, BVC med mera ligger nära till hands.

I området råder prisvärt boendeparkering under dagtid. På kvällen efter ett visst klockslag är det tillåtet att parkera fritt utan avgift. Det finns flertal parkerings- och garagemöjligheter som kan hyras.

Ytterligare information

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC: Säljaren samt fastighetsmäklaren uppmanar köpare/spekulanter att fullgöra sin undersökningsplikt enligt paragraf 20 i Köplagen. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. För ytterligare information kring undersökningsplikten eller annat som kan vara av särskilt intresse såsom förfarande kring budgivning, hur du mäter bostaden, regler kring flyttstädning samt distinktionen mellan fast och lös egendom etc., uppmanas spekulanten att kontakta mäklaren som förser er med muntlig information samt skriftlig information i form av informationsblad. Köparen är medveten om att boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer. Köparen uppmanas härmed att kontrollera bostadens area innan köpet.

DRIFTSKOSTNADER: Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER: Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5% av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1% av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING: Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL: Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

ÖVRIGT: Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.
När du varit på visning godkänner du att Våningen & Villan eller tredje part kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller email på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Ansvarig mäklare

Porträtt av Michaela Thulin

Michaela Thulin
0760-51 73 77
Reg. Fastighetsmäklare
Kontorschef
Kontakta via e-post
Boka fri värdering

Finansiering

Dokument

Följ oss på