Boka kostnadsfri värdering

Boka kostnadsfri värdering

×
Bostadstyp

Tilltalande och väldisponerad villa på utmärkt tomt med insynsskyddande trädgårdsgrönska! Här samråder stora sociala ytor med ett fantastiskt ljusinsläpp från generösa fönsterpartier och klassiskt burspråk, tillsammans med elegant köksinteriör från Poggenpohl och Miele i öppen planlösning samt fyra bra sovrum.

Interiör

Nu har vi nöjet att presentera en gedigen villa på ett av Malmös mest attraktiva områden! Förnämliga Fridhem erbjuder här en mästerlig och delvis uppdaterad 80-talsvilla där ljuvligt generösa ytor i öppen planlösning stoltserar tillsammans med en fin samhörighet med den grönskande utemiljön av privat karaktär. Stor murad öppen spis binder samman den sociala ytan och skapar karaktär, och överallt lockar ett oemotståndligt ljusinsläpp ifrån stora fönsterpartier med glädjande spröjs.

En väl tilltagen hallmiljö inviterar med ett ljust mönstrat klinkergolv som genomsyrar större delen av entréplan. Elegant och tilltalande med dubbla sidoljus och utmärkta förvaringsmöjligheter i inbyggda garderober och vida kvadrat för fristående förvaringsmöbel för den som önskar. Direkt till vänster nås ett helkaklat badrum som bland annat erbjuder dusch.

Rakt fram öppnar sällskapsrummet upp, med praktfulla ytor för såväl soffgrupp som fåtöljer för både familj och vänner. Representativt och behagligt med flera härliga fönster i två väderstreck tillsammans med läckert burspråk som ytterligare bidrar till att sudda ut gränsen mellan ute och inne. Den uppmurade öppna spisen är ett ståtligt blickfång och borgar förstås även för värmande brasor under den kyligare årstiden.

Vidare in mot köksmiljön passeras en naturlig och väl tilltagen middagsplats, där stora glasade skjutpartier lockar och bjuder in till den mysiga stensatta uteplatsen precis utanför, vars grönska både insynsskyddar och inspirerar. Ifrån middagsbordet åtnjuts en fin kontakt med tidlös och gedigen köksinteriör från exklusiva Poggenpohl i ljusa kulörer, stilrent och tilltalande med öppen planlösning och superb maskinpark i rostfritt från Miele erbjudandes bland annat kyl och frys i fullstorlek samt dubbla hällar med både gas och glaskeramik för att underlätta för matkreatören.

Entréplan avrundas vidare av två bra sovrum, båda med parkettgolv och ljusa färgval på väggarna. Det mindre passar bra som barnrum eller lekrum och det större inrymmer med enkelhet både säng, skrivbord och förvaringsmöbel om man så vill.

En trappa upp väntar ett trivsamt och väl tilltaget allrum, perfekt att nyttja som extra tv-rum för familjen. Parkett pryder golvet liksom i de båda sovrummen, där master bedroom förstås är störst med gott om plats för dubbelsäng och lyxig förvaring i walk in closet bakom smidig spegelbeklädd skjutdörr. Ovanvåningen erbjuder ytterligare en rejäl klädkammare, ett stort separat förvaringsutrymme samt ett delvis kaklat badrum av generösa mått med exempelvis dubbla handfat och såväl dusch som njutbart hörnbadkar.

Ett riktigt gyllene tillfälle, varmt välkomna!

Kök

Smakfullt och exklusivt Poggenpohlkök med gott om förvaring bakom släta beige luckor med infällda rostfria handtag, som möter ljus arbetsbänk och beige kakel ovanför. Välutrustad maskinpark i rostfritt från Miele bestående av kyl och frys i fullstorlek, diskmaskin, inbyggnadsugn, fläkt samt både glaskeramikhäll och gashäll. Stort fönster ovanför diskbänken samt rejäl köksö med sittmöjligheter mot angränsade middagsplats.

Tvättrum

Bra tvättrum som även tjänar som praktisk groventré, med ljust klinkergolv och målade väggar. Tvättmaskin och torktumlare side by side, gott om förvaringsmöjligheter i flera skåp i vitt samt vask.

Badrum

Badrum 1: entréplans badrum i äldre utförande erbjuder helkaklade ytskikt och är utrustat med handfat, badrumsskåp med spegel, dusch samt wc.

Badrum 2: ovanvåningens badrum är väl tilltaget, med ljust klinkergolv och delvis kaklade väggar i äldre modell. Dubbla handfat på stor kommod i trä, hörnbadkar med bubbelfunktion, rejäl separat dusch, wc samt bidé.

Byggnad

Byggnadstyp: 1½-plansvilla
Byggår: 1983
Grundläggning: Betongplatta
Grundmur: Betong
Stomme: Tegel
Fasad: Tegel
Fönster: 2-glas samt 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Tegelpannor
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt
Uppvärmning: Luft/vatten värmepump
Ventilation: Mekanisk ventilation

Övriga byggnader

Förråd med carport.

Driftskostnad

Driftskostnad beräknad på 2 personer i hushållet.

Uppvärming: 12 000 kr/år
El: 15 000 kr/år
VA: 7 000 kr/år
Renhållning: 3 000 kr/år
Totalt: 37 000 kr/år
Kommentar: Driftkostnaderna baseras på både faktiska kostnader samt schabloner.

Fastighet

Fastighetsbeteckning: Hellas 36
Taxeringskod: 220
Taxeringsvärde: 5 962 000 kr
Taxeringsvärde (byggnad): 2 171 000 kr
Taxeringsår: 2014
Pantbrev: 2 350 000 kr
VA: Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Övrigt tomt: Härlig trädgårdstomt med uppvuxen insynsskyddande grönska och varierad växtlighet.
Stensatt uteplats med utgång från sällskapsrummet.

Närområde

Allmänt

Fridhem är ett av Malmös mest attraktiva bostadsområden och, enligt många, ett av de vackraste. Parkliknande tomter och patriciervillor i romantisk arkitektur utgör ett unikt område i den annars tätbebyggda Västra Innerstaden. Innanför Ribersborgsstranden, mellan Köpenhamnsvägen och Ribersborgsvägen ligger området som tidigare var en egen stadsdel.

De äldsta villorna på Fridhem byggdes i slutet av 1890-talet och framåt sekelskiftet hade cirka 40 villor uppförts för boende tillhörande Malmös övre medelklass. De första villorna låg öster om den då nyanlagda Fridhemsvägen. Av dessa finns ungefär 30 villor kvar.

I en andra etapp fattade grosshandlare och industrientreprenörer tycke för området och lät bygga mycket påkostade och stora villor. De anlitade sin tids kända arkitekter som Ragnar Östberg, August Stoltz och Carl Bergsten som formade villorna inom variationer av jugendstil, art nouveau och nationalromantik. De generösa tomterna styckades upp under efterkrigstiden för att kunna ge plats åt fler villor och enstaka flerfamiljshus.

Söder om de karaktäristiska villorna som i stort definierar området ligger Friluftsstaden som stod klar 1948 och fick mycket stor uppmärksamhet på sin tid. Byggmästare Eric Siegfried Persson skapade ett unikt radhusområde med många finesser och stora gemensamma grönområden som subtilt övergår till privata trädgårdar.

Vid Ribersborgs strand ligger området Potatisåkern, som ursprungligen sparades åt ytterligare ett av Perssons bostadsprojekt. Det förverkligades aldrig och på Potatisåkern ser vi nu flerfamiljshus ritade av den amerikanske arkitekten Charles Moore. Malmös byggpolitiker inspirerades av hans arbete med stadsdelen Tegel i Berlin och husen är idag några av de främsta svenska exemplen på postmodernistisk arkitektur.

På Fridhem har du som boende nära till hela Malmös utbud. Flera privata och kommunala skolor finns här och ett flertal mataffärer, banker och annan närservice har etablerats på bekvämt avstånd. Bland annat erbjuds torgförsäljning på Fridhemstorget. Ribersborgs kallbadhus, "Kallis", är en närliggande höjdpunkt för uppfriskande bad, bastu och restaurang året om. Hylliekroken är ett vattenhål för golfaren med driving range och korthålsbana. Området är överlag välanpassat för olika sporter och aktiviteter med gym, tennisbanor och många grönområden.

Ytterligare information

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån lantmäteriet. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten.
UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC: Köpare/spekulanter är informerade om sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19 samt vad det innebär. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Slutbesiktning av fastigheten bekostas av entreprenören och sker med hjälp av oberoende besiktningsman. Entreprenören tecknar och bekostar byggfelsförsäkring.
DRIFTSKOSTNADER: Driftskostnader som anges bygger dels på schablonmässiga uppskattningar samt beräkningar.
ÖVRIGA KOSTNADER: Vid fastighetsköp betalar köparen 1,5 % på köpeskillingen i lagfartskostnad (stämpelskatt) samt kostnaden för eventuellt uttagande av nya pantbrev som är 2 % på pantbrevsbeloppet. Vid nyproduktion är lagfartskostnaden endast baserad på köpeskillingen för tomten.
BUDGIVNING: Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vid köp av nyproduktion tillämpas fast prissättning och därför förekommer ej budgivning i detta fall.
BOENDEKOSTNADSKALKYL: Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas.

Ansvarig mäklare

Porträtt av Claudia Hamington

Claudia Hamington
0704-443972
Reg. Fastighetsmäklare
Kontakta via e-post
Boka fri värdering

Extra kontaktperson

Porträtt av Mathias Blomberg Hading

Mathias Blomberg Hading
0707-744 882
Reg. Fastighetsmäklare
Kontakta via e-post
Boka fri värdering

Finansiering

Följ oss på