Boka kostnadsfri värdering

Boka kostnadsfri värdering

×
Bostadstyp

Magnifik, praktfull och genomgående otroligt välrenoverad paradvåning med magiska detaljer och moderna attribut i perfekt harmoni! takhöjd, smyckande stuckaturer och rum i fil! Här finns balkong mot lugn innergårdsmiljö med kvällssol och givetvis bjuds det hiss upp till 4:e våningen! Två lyxiga badmiljöer i bästa hotellklass.

Interiör

På suveränt cityläge, finner vi denna drömvåning om 112 fantastisk läckert renoverade kvadratmeter i det nobla kvarteret Davidshall. En äkta klassiker bakom anrik cityfasad där Skandinaviska Enskilda banken en gång i tiden stoltserade. Denna drömvåning präglas av det genuina tidsenliga med originaldetaljer såsom vackra takstuckaturer, djupa fönsterpartier och en fantastisk allrumsmiljö. Addera därtill två badmiljöer i bästa hotellklass! Stora fönsterpartier bidrar till den luftiga, ljusa känslan och vad sägs om ett eget nedkylt vinrum som håller 14-16 grader? Allt detta har man lyckats kombinera med en varsam renovering med goda materialval, genomtänkt ljussättning och ljusinsläpp samt flera praktiska detaljer som hör den moderna tiden till. I Brf Gråbjörnen 11 är boendekvalitén hög! Här förenas gott boende med ordnat föreningsliv.

På fjärde våningen öppnar vi entrédörren till en majestätisk våning som inviterar en yteffektiv och elegant inglasad hall med läcker inbyggd skohylla. Förnämlig chevronmönstrad fiskbensparkett i mörk ek pryder golvet, liksom i samtliga rum, i samråd med väggar tonade i nordiskt vitt.

Sällskapsmiljön är imponerande i sin tilltalande layout, där väl avvägda kvadrat med naturliga möbleringsalternativ för både soffgrupp och mer därtill ackompanjeras av en helt enkelt fabulös köksinteriör få förunnad i fil! Vi finner här platsbyggda hyllor och magisk stuckatur. Takhöjden och mängden av fönster ger denna våning ett otroligt ljusflöde som väl accentueras av de genomgående mönstrade parkettgolvet. Köket är otroligt läckert, med en effektfull köksö med gott om förvaring bakom släta skåp som understryks av vackra beslag från Buster & Punch. Iintegrerad fjärrstyrd takfläkt och svart induktionshäll i bänkskivan av marmorvit stenkomposit är bara några av delikatesserna värda att nämnas!

Matrumsdelen har ett tempererat vinrum med tegelvägg samt inglasat i härdat säkerhetsglas med öppning mot middagsrummet. Vita väggar och vackra stuckaturer pryder även här och balanseras med ett vitt tak med maffiga hörnstuckaturer. Vi finner två dubbelspotlights i linje med en vacker takrosett i mitten av rummet ovanför middagsbordet.
Väggarna har runda vitmålade inbyggda designlampor med belysning upp och ner. läckert och unikt!

EN SUITE Master bedroom välkomnar med rustik tegelvägg, platsbyggd förvaring samt en anslutande balkong med soligt söderläge. Bekvämt i direkt anslutning stoltserar här ett pampigt sovrum med vida kvadrat för dubbelsäng om man så önskar. Rummet kröns av en fantastisk, walk-in closet, otroligt välinredd och tjusig.
Design spotlights skena på undertak mot två uppslipade tegelväggar och infällda design spotlights och som grädde på moset finner vi direkt till höger ett alldeles magiskt eget badrum som tillhör master bedroom. En badmiljö i bästa hotellklass med mosaikvägg i Baroque marmor, fristående badkar samt inbyggd takdubbeldusch!

Vi finner således även ett gästrum/barnrummet eller kontoret med plats för dubbelsäng. Vackra väggstukaturer pryder även här och toppas av med en vacker takrosett.
Mörkgråa väggar med vita gipsstuckaturer på väggarna förmedlar ännu ett rum av excellent intryck.

En helt igenom unik sällskapsvåning där tidstypiska originaldetaljer såsom spröjsade fönster, vackra väggfält, förnämliga parkettgolv och en magnifik känsla. Vi saluför här takhöjd, smyckande stuckaturer och rum i fil! Här finns balkong mot lugn innergårdsmiljö med kvällssol och givetvis bjuds det hiss upp till 4:e våningen!
Ett hem vi är mycket stolta att få förmedla. Varmt välkommen på visning!

Badrum

EN-SUITE badrum - Praktfullt badrum med mosaikvägg i baroquemarmor. Fristående badkar samt inbyggd takdubbeldusch och nisch i duschutrymmet
Wc, handfat på kommod, med platsbyggd stor spegel ovanför i samma nivå som kaklet och uttag från vägg. Infälld belysning. Golvvärme och takspotlights.

Badrum 2 - inbyggd takdusch även den i äldre stilepok. Biselkaklade vita väggar och marmor golv.
En gammeldags vask samt med en viktoriansk toalett med hög cistern och dragspolning. Tvätt och tork pelare. Golvvärme

Kök

Läckert HTH kök från 2017 med påkostade beslag i mässinglook från Buster & Punch. Blandare från Primy. Diskmaskin samt nedfasad vit induktionshäll i bänskiva av gedigen stenkomposit i marmor. Integrerad fjärrstyrd takfläkt (kolfiter) från Thermex från 2017. Integrerad kyl/frys(Siemens, 2017), integrerad diskmaskin (Whirlpool, 2017)
Induktionshäll (Siemens, 2017), Integrerad Micro och ugn 2017.
Integrerade LED dubbelspotlights i tak (dimbara), Köksö med överhäng och plats för 4 barstolar
Öppning mellan kök och vardagsrum har ett överstyckte i vitmålad gips. Sonos högtalare i kök ingår
Vitt tak och ljusgråa väggar

Byggnad

Byggnadstyp: Flerbostadshus
Byggår: 1934
Fönster: 3-glas
Uppvärmning: Fjärrvärme

Förening

Namn: Brf Gråbjörnen 11
Allmänt om föreningen: Fastigheten byggdes 1932. År 2004 köpte föreningen fastigheten av Vasakronan. Föreningen består av 32 lägenheter och 6 lokaler, samtliga bostadsrätter. Hiss finns. Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC. Föreningen hyr även ut reklamplats på fasaden och för diskussioner med kommunen om att få sätta upp fler skyltar, vilket skulle leda till större intäkter. Ekonomisk förvaltning sköts av SBC.

Gemensamhetsutrymmen:
Föreningen har en gemensam festlokal (SEB:s gamla lokaler) som kan hyras för en symbolisk summa. Deponeringsavgift ligger på 500 kr och efter man lämnat lokalen får man 250 kr tillbaka. Det finns dessutom en vinkällare och en innergård för medlemmarna att utnyttja. Det finns vinfack för samtliga bostäder, vilket man kan utbyttja till en engångskostnad om 5000 kr. På den stenbelagda innergården finns det en mysig grillplats med tillhörande utemöblemang.

Tvättstugan finns i källaren och är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp, torkrum samt en mangel. Maskinerna är från 2008.

Föreningen accepterar delat ägande, men ej juridiska personer.
Parkering/garage: Boendeparkering och garageplatser finns i området. Medlemmen får själv ta kontakt med Malmö stad för mer information om köplats mm. www.malmostad.se
Bredband/TV: Bredband till en hastighet av 100Mbit via Bredbandsbolaget kostar 175 kr/mån och tillkommer till månadsavgiften. Kabel-TV via Canal Digital kostar 75 kr/mån och läggs på månadsavgiften.
Renoveringar: Fönster byttes 2005. Den gemensamma innergården renoverades 2006 då den blev kullerstensbelagd. Balkongerna byggdes 2008. Takarbete utfördes 2009-2010. Trappuppgången renoverades 2010. Relining av avloppsstammar skedde 2010-2011, kök och badrum. Fasaden murades om 2010 och 2015 skedde byte av tappvattenledningarna. Under 2016 utfördes fuktdränering av källaren och föreningen ser mycket positivt på resultatet. Inga större planerade underhåll de närmsta åren.
Ekonomi: Föreningens syn på ekonomin är att den är stabil med tanke på allt som gjorts i fastigheten. Inga planerade avgiftsändringar i nuläget (2017-06-20). Höjde avgiften 2016 med 5%. Föreningen tog ut ett lån om en miljon i samband med dräneringen av källaren, men räknar med att ha amorterat av halva summan inom fem år. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift på köparen motsvarande 2,5% av prisbasbeloppet (ca 1110 kr) samt en pantsättningsavgift om 1,5% av prisbasbeloppet. ca 444 kr/pant.
Övrigt: För information besök gärna föreningens egna hemsida www.sbc.se/grabjornen11 Den slutgiltige köparen uppmanas att själv kontrollera ovanstående uppgifter med representant från föreningen. Föreningskoll utförd 2016-09-30.

Allmänt om lägenheten

Ägaren disponerar ett vindsförråd.

Energideklarationer upprättade före 1 januari 2014 har en annan utformning på sammanfattningen och saknar energiklasser. Energiklass har därför inte kunnat specificeras.

Obligatoriskt påslag för bredband och kabel-tv tillkommer om 250 kr/mån.

Andel kapital: 1,35145%.
Ospecificerat andelstal: 0,0179530

Enligt föreningens lägenhetsregister är bostaden 104 kvm. Uppgiften om 112 kvm härrör från säljaren som hänvisar till uppmätning.

Middagsrummet har ett tempererat vinrum (Norcool 2017)

Kodlås på ytterdörren.

Närområde

Allmänt

Davidshall är ett delområde i stadsdelen Centrum, Malmö. Området var förr en del av stadsdelen Södra Förstaden. Området avgränsas av Södra Förstadsgatan, Regementsgatan, Fersens väg och Östra Rönneholmsvägen. Det består främst av privata hyreshus från tidigt 1900-tal, ofta fyra våningar höga. På senare år har området genomgått en omfattande förändring. Hyresrätterna, en gång arbetarbostäder, har i allt högre grad omvandlats till bostadsrätter. Området tillhör numera Malmös dyraste. Kvarteret kännetecknas sedan millennieskiftet även av ett rikligt utbud av välrenommerade restauranger, kaféer och modebutiker. Vid tvärgatan Storgatan finns biografen Filmstaden. Området är ett av Malmös mest attraktiva områden genom tiderna med allt vad citylivet kan erbjuda med mysiga caféer, butiker och restauranger. Davidshallstorg ligger mitt i området. Torget omges av restauranger och uteserveringar och i den norra delen finns gamla polishuset. Fersens väg är en klassisk paradgata i Malmö med Stadsteatern och Malmö Opera på gångavstånd, Pildammsparken och Kungsparken likaså och vill du ta tåget över till Köpenhamn ligger Triangelns station med bara 5 minuters promenadavstånd.

Ytterligare information

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC: Säljaren samt fastighetsmäklaren uppmanar köpare/spekulanter att fullgöra sin undersökningsplikt enligt paragraf 20 i Köplagen. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. För ytterligare information kring undersökningsplikten eller annat som kan vara av särskilt intresse såsom förfarande kring budgivning, hur du mäter bostaden, regler kring flyttstädning samt distinktionen mellan fast och lös egendom etc., uppmanas spekulanten att kontakta mäklaren som förser er med muntlig information samt skriftlig information i form av informationsblad. Köparen är medveten om att boarea kan variera beroende på skillnader mellan olika uppmätningsnormer. Köparen uppmanas härmed att kontrollera bostadens area innan köpet.

DRIFTSKOSTNADER: Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER: Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5% av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1% av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING: Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL: Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

ÖVRIGT: Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.
När du varit på visning godkänner du att Våningen & Villan eller tredje part kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller email på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Ansvarig mäklare

Porträtt av Claudia Hamington

Claudia Hamington
0704-443972
Reg. Fastighetsmäklare
Kontakta via e-post
Boka fri värdering

Extra kontaktperson

Porträtt av Joachim Grufstedt

Joachim Grufstedt
0708-993393
Reg. Fastighetsmäklare
Kontakta via e-post
Boka fri värdering

Finansiering

Dokument

Följ oss på