Boka kostnadsfri värdering

Boka kostnadsfri värdering

×
Bostadstyp

Ståtlig hästgård på skrittavstånd till Flyinge kungsgård! Underbar 1½-plansvilla uppförd 2006 med flera fina sovrum, helkaklade badmiljöer och tilltalande öppen planlösning. Luftigt och ljust med stora fönsterpartier och synliga takbjälkar! Bra stallbyggnad med fyra boxar, fiberridbana och dessutom carport och isolerat förråd!

Interiör

I fantastisk miljö med böljande fält och vidsträckt utsikt är vi stolta över att få förmedla en oemotståndlig hästgård om drygt 200 väldisponerade och ytterst smakfulla boendekvadrat från Örementhus! Synnerligen tilltalande och välskött fastighet med utmärkt stallbyggnad inrymmandes fyra boxar, foderkammare och sadelkammare, fina betesmarker och en fiberbelagd ridbana med automatisk bevattning.

Den stilrena entrén inviterar med röda pardörrar i en annars vackert vitputsad fasad. Hallmiljön är smakfull och rymlig med sobert mörkt klinkergolv i samspel med de för bostaden genomgående vita släta väggarna och infällda takspotlights förstärker den exklusiva känslan. Ytan möjliggör möblering med fristående förvaringsmöbel och dessutom erbjuds förvaring i diskret garderob med skjutdörrar.

Till höger nås ett alldeles underbart sällskapsrum, synnerligen väl tilltaget och ljust med fina spröjsade fönsterpartier i tre väderstreck. Under fötterna vilar ett stilrent parkettgolv som fortsatt genomsyrar större delen av villan. Centralt i rummet åtnjuts en värmande och stämningshöjande kamin, och mittemot ges access till det härliga trädäcket som fördelaktigt taktäckts och insynsskyddats med vacker växtlighet. Rummets generositet möjliggör möblering med såväl stor soffgrupp som fåtöljer och annat för den som önskar, och dessutom erbjuds en fin öppenhet mot den stora matplatsen i nära anslutning till köket. Här dinerar ledigt tolv personer invid praktfulla fönsterpartier och ytterligare glasinfattad terrassdörr ut mot den stora kringgärdande trädäcket. Underbar rymd från öppet till ovanplan och ett fantastiskt ljusflöde från tre läckra takfönster förgyller!

Ifrån den spatiösa middagsplatsen njuter man även av närheten till det intilliggande eleganta köket, där en öppen kökshalvö förenar de båda ytorna på ett utmärkt sätt och ypperligt smakfull interiör stoltserar med inredning i vitt och rostfritt.

Vidare in från köket är det välutrustade tvättrummet beläget, med bland annat tvättmaskin, torktumlare och gott om förvaring. Mittemot finns ytterligare en ingång och som en egen liten privat avdelning åtnjuts access till master bedroom med tillhörande en suite. Sovrummet erbjuder ymniga kvadrat och tapetbeklädda väggar, diskret förvaring bakom skjutdörrar och dessutom tillträde till trädgården via glasinfattad terrassdörr. Det tillhörande privata badrummet glädjer med helkaklade ytskikt i grått och vitt, utrustat med bland annat lyxig regndusch och stilfull inredning.

Entréplan bjuder på ytterligare ett möjligt sovrum, eller kanske kontor för den som önskar. Ljuset strålar in från två väderstreck och ytskikten är lyckosamt ljusa. Även här finner vi ett närliggande helkaklat badrum i tidlöst grått och vitt.

Tillbaka i hallen lockar en härlig takhöjd upp till ovanvåningen via elegant trappa i massiv ek och stål. Ett väl tilltaget allrum väntar med en härlig atmosfär med synliga bjälkar och angenäm takhöjd. Svårslagen utsikt över fria vidder genom de tre fönstren på rad kröner ett briljant rum som gjort för mysiga tv-kvällar tillsammans med familjen. Den luftiga känslan förstärks genom de tre takfönstren och den öppna planlösningen ner till middagsplatsen.

Ovanvåningen ackompanjeras vidare av tre riktigt bra sovrum, samtliga med charmiga snedtak och plats för såväl säng, skrivbord och garderober om man så vill. En separat klädkammare förenklar förvaringen ytterligare och självklart finns här ett stort helkaklat familjebadrum som utrustats med både njutbart bubbelbad på hörna och separat dusch.

Varmt välkomna!

Tvättrum

Rymligt och fräscht tvättrum med grått klinkergolv tillsammans med vitmålade väggar. Tvättmaskin och torktumlare med vit arbetsbänk ovanför, infälld vask samt flera vita förvaringsskåp. Varmvattenberedare, värmepanna samt städskåp.
Centraldammsugare.

Kök

Smakfullt kök från Ballingslöv med gott om förvaring bakom vita profilerade luckor med rostfria handtag, som snyggt matchar den rostfria maskinparken från Siemens bestående av kyl och frys i fullstorlek, inbyggnadsugn, mikrovågsugn, spishäll, fläkt samt diskmaskin. Bra arbetsytor på träbänkskiva som möter orangefärgat kakel ovanför. Stor halvö med både förvaring och baröverhäng med plats för upp till fem personer. Infällda takspotlights.

Badrum

Badrum 1: på entréplan vid master bedroom finns ett helkaklat badrum med kalkstensmönstrat grå klinkergolv som möter vitkaklade väggar med grå dekorrand. Regndusch bakom glasdörr och glasbetongvägg, wc, handfat på kommod i ek, spegel med belysning samt infällda takspotlights.

Badrum 2: på entréplan vid kontor/gästrum finns ett helkaklat badrum med grå klinkergolv och vitkaklade väggar tillsammans med grått inslag i duschutrymmet. Dusch med välvda vikdörrar i klarglas, wc, handfat på vit kommod, spegel med belysning samt infällda takspotlights.

Badrum 3: ovanvåningens badrum erbjuder ett helkaklat badrum med svart kalksandsten på golv och vitkaklade väggar. Hörnbubbelbadkar, separat dusch med rött mosaikgolv, glasbetong och glasvägg, handfat på vit kommod, spegel med belysning, infällda takspotlights samt väggskåp.

Byggnad

Byggnadstyp: Hästgård - Örementhus
Byggår: 2006
Grundläggning: Betongplatta
Grundmur: Betong
Stomme: Lättbetong
Fasad: Puts (STO)
Fönster: 3-glas (Traryd-Alu.fönster)
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt
Uppvärmning: Luft/jordvärmepump - IVT-495 Twin
Ventilation: Mekanisk (endast frånluft)
Övrigt byggnad: På närliggande Flyinge kungsgård kan man köpa anläggningskort och få tillgång till olika ridfacaliteter: ridhus, galoppbana inom- och utomhus, fältryttarbanan, ridslinga längs Kävlingeån.
Det går även bra att bli medlem i Flyinge Hästsport Klubb.

Säljarens försäkringskostnad är fn 8264:-/år.
I angiven elkostnad ingår uppvärmningskostnaden.

Enskilt VA:
Grävd brunn med infiltration, godkänd 2006.

Godkänd gödselhantering, tömning mars/september (Lilla Harrie Maskinstation).

Kabel-TV via Boxer samt bredband via Telia.

Följande ingår i köpet:
Kyl/frys i förråd. Tvättmaskin och all inredning i sadelkammaren.

Övriga byggnader

Stall om ca 108 kvm med fyra boxar, foderkammare och sadelkammare med tvättmaskin (WC). Dubbel carport med isolerat förråd, ca 60 kvm. Fiber-ridbana 20x48 m, med automatisk bevattning.

Driftskostnad

Driftskostnad beräknad på 4 personer i hushållet.

El: 28 863 kr/år
Energiförbrukning: 23 885 kWh/år
VA: 4 021 kr/år
Renhållning: 4 011 kr/år
Sotning: 306 kr/år
Samfällighet/väg: 1 600 kr/år
Övrigt: 2 000 kr/år
Totalt: 40 801 kr/år
Kommentar: Driftskostnaderna är de faktiska från 2016. Uppvärmningskostnaden ingår i angiven elkostnad.

Fastighet

Fastighetsbeteckning: Flyinge 7:10
Taxeringskod: 120
Taxeringsvärde: 4 337 000 kr
Taxeringsvärde (byggnad): 3 591 000 kr
Taxeringsår: 2016
Pantbrev: 2 140 000 kr
VA: Kommunalt vatten året om. Enskilt avlopp.
Samfällighet/Gemensamhetsanläggning/Servitut: Förmån, Officialservitut: Väg, 1281K-20443 Förmån, Officialservitut: Vattenledning, 1281K-20443 Last, Officialservitut: Avlopp, 1281K-20443 Förmån, Officialservitut: Väg, 1281K-20443 Förmån, Officialservitut: Vattenledning, 1281K-20443 Last, Ledningsrätt: Starkström, 1285-1107 Vägförening samt dikesförening.
Övrigt tomt: Stor taktäckt och insynsskyddad veranda med soldäck i anslutning.

Närområde

Allmänt

Flyinge kungsgård i Lunds kommun är mest känd för sin hästuppfödning och den hippologiska utbildningen. Dessutom bjuds boende i Flyingebygden på rika och vackra naturupplevelser längs Kävlingeåns dalgång, bra förskolor och skolor med bibliotek, goda pendlingsmöjligheter samt blandad närservice.

Södra Sandby är den näst största tätorten i Lunds kommun och har strax över 6000 invånare. Bebyggelsen på orten utgörs i huvudsak av villaområden och är en attraktiv ort med god service och kommunikationer. Linnebjer är ett naturreservat strax utanför Södra Sandby som till största delen består av skog men utanför skogen öppnar hästbetesmarker upp sig och ger en fantastisk utsikt över fälten mot Flyinge samt sluttningarna mot Kävlingeån. Söder om orten finner du Rögle dammar där man kan fiska från fem olika dammar. Skrylle är vida känt och är ett härligt motions- och rekreationsområde. Här finns bastu och omklädningsrum, elljusspår och motionsslingor från 800 m upp till 10 km.

Många av ortens invånare pendlar med bil till Malmö och Lund men många väljer även att utnyttja länstrafikbussarna som går med täta avgångar. Utbudet av kollektivtrafiken är riktigt bra. En resa till Lunds centrum tar ca 25 minuter.

Södra Sandby har ett centrum som erbjuder det mesta, ett rikligt utbud av diverse butiker, allt från mataffär till pizzeria, frisör, apotek, bygghandel och bank. Även vårdcentral och tandläkare finns på orten. Det finns flera skolor i Södra Sandby, Österskolan F-3, Byskolan F-6, Uggleskolan F-6 och Killebäckskolan 4-9. Killebäckskolan är alltså den enda högstadieskolan i Södra Sandby. Förskolor finns det ett flertal av så barnfamiljen bör inte ha problem med barnomsorg.

När det kommer till hälsa och välmående så har orten ett utbrett och aktivt föreningsliv. De ledande föreningarna inom idrott i byn är Södra Sandby IF och Hardeberga BK. Båda föreningarna driver fotbollsverksamhet men SSIF har även friidrott. Under sommarmånaderna finns det ett välbesökt utomhusbad. Skånes största innebandyförening finns också i byn och heter SödraDal. Förutom fotboll är tennis den stora sporten i byn, som drivs av Södra Sandby TK. I byahuset driver Sandby Träningscenter kampsport, gym och fitness.

På Flyinge Kungsgårds hästanläggning finns det möjlighet att köpa anläggningskort till dess faciliteter, besök gärna hemsidan gällande anläggningskort http://flyinge.se/om-oss/anlaggningskort/. Och på Granelundshallen finns två sammanbyggda ridhus. Ryttarföreningen har där kontinuerlig veckoträning i dressyr och hoppning. Under fälttävlanssäsongen har föreningen även veckoträning i terrängridning. Kontinuerliga kurser i bl a tömkörning och säkerhetsträning pågår under hela året samt helgkurser i alla grenar för olika inbjudna tränare. Ryttarföreningen delar tiden i ridhusen med andelsägare med nyttjanderätt samt ryttare med ridhuskort. All träning/ridning sker på privatägda hästar/ponnyer.

Ytterligare information

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån lantmäteriet. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten.
UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC: Säljaren samt fastighetsmäklaren uppmanar köpare/spekulanter att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en auktoriserad besiktningsman. För ytterligare information kring undersökningsplikten eller annat som kan vara av särskilt intresse såsom förfarande kring budgivning, hur du mäter bostaden, regler kring flyttstädning samt distinktionen mellan fast och lös egendom, energideklaration etc., uppmanas spekulanten att kontakta mäklaren som förser er med muntlig information samt skriftlig information i form av informationsblad.
DRIFTSKOSTNADER: Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Schablonmässiga uppskattningar förekommer enbart då man inte kunnat få fram verkliga kostnader.
ÖVRIGA KOSTNADER: Vid fastighetsköp betalar köparen 1,5% på köpeskillingen i lagfartskostnad (stämpelskatt) samt kostnaden för eventuellt uttagande av nya pantbrev som är 2% på pantbrevsbeloppet.
BUDGIVNING: Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.
BOENDEKOSTNADSKALKYL: Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.
ÖVRIGT: Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.
När du varit på visning godkänner du att Våningen & Villan eller tredje part kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller email på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Ansvarig mäklare

Porträtt av Mikael Öhlin

Mikael Öhlin
0708-30 98 00
Reg. Fastighetsmäklare
Kontakta via e-post
Boka fri värdering

Finansiering

Dokument

Följ oss på