Boka kostnadsfri värdering

Boka kostnadsfri värdering

×
Bostadstyp

Förnämlig enplansvilla uppförd 2005 i populära Åkarp! Här lockar luftig och ljus planlösning med läckert entresolplan, flera fina sovrumsmöjligheter och dubbla badmiljöer. Påkostat kök från Siematic med gedigna maskiner, uterum och underbar trädgård med generöst tilltaget trädäck. Stort garage och förråd!

Interiör

Vi presenterar med stolthet en fullkomligt magisk villadröm för dig med höga krav på boendet! Här erbjuds ett unikt arkitektoniskt engagemang med kvalitet ut i fingerspetsarna, där stora genomtänkta fönsterplaceringar suddar ut gränsen mellan ute och inne och ackompanjeras av storslagen takhöjd och inspirerande öppen planlösning i de sociala delarna. Imponerande interiör med exklusiv köksmiljö, två stilsäkert helkaklade badrum och tre utmärkta sovrum varav ett master som sannerligen gör skäl för sitt namn med både en suite och fantastiskt generös walk in closet. Utemiljön matchar självklart med härligt privat karaktär kringgärdad av staket och underbart lummig grönska i samspel med ansenligt trädäck som gjort för umgänge med såväl familj som vänner. Lägg därtill ett stort integrerat garage och separat förråd, plus njutbart uterum med stora helglasade fönsterpartier!

Via spännande och smått storslagen entrésida inviterar en elegant hall med massor av ljusinsläpp och fantastisk takhöjd med öppet till nock. Stora ljusgrå klinkerplattor pryder golvet liksom i större delen av våningsplanet tillsammans med klassiskt vitmålade väggar. Den läckra trappan blir genast ett blickfång med sin stilrena utformning i ek med öppna trappsteg och infällda väggbelysning. Direkt på vänster hand nås ett tidlöst ljust färgsatt badrum som bland annat erbjuder dusch och helkaklade ytskikt.

Vidare in öppnar en sammanhängande social allrumsmiljö upp, med karaktärsskapande vinklar och ett otroligt ljusinsläpp från de många fönsterpartierna i samråd med fenomenal takhöjd. Rummets utformning och generositet möjliggör möblering med såväl soffgrupp som flera fåtöljer och från det integrerade köket åtnjuts en fin överblick över alltsammans. Det pärlgrå golvet tas vackert upp av takbjälkar i samma nyans och även utsidans kulör letar sig in genom smakfulla väggdetaljer, vilket accentuerar de i övrigt vita väggarna.

Det påkostade Siematicköket lockar med fin förvaring bakom vita släta fronter med rostfria beslag. Maskinparken är enastående och erbjuder godbitar från bland annat General Electric, Miele och Gaggenau med exempelvis inbyggd kaffemaskin och läcker kyl och frys som diskret smälter in i inredningen. Lyxiga arbetsytor i mörk granit samt stort skafferi toppar en alltigenom glädjande köksmiljö. I dess förlängning placeras med fördel ett riktigt stort middagsbord, med ljusinsläpp från flera håll och access till både uterummet och trädäcket alldeles utanför.

Master bedroom bjuder in med stilrent parkettgolv och sandfärgade fondsidor till de annars så vita väggarna. Vida kvadrat för dubbelsäng med tillbehör och även härifrån nås trädäcket via glasinfattad terrassdörr. Rummet kröns av direktingång till en slående badinteriör i bästa hotellklass och dessutom en alldeles gyllene walk in closet som enkelt förvarar säsongernas allehanda plagg. I bortre gaveln finner vi två näst intill likformade sovrum av vida kvadrat som båda ståtar med tjusigt parkettgolv och tapetbeklädda väggar.

Entréplan avrundas vidare av en väl tilltagen groventré i kombination med välutrustad klädvårdsavdelning med åtkomst till både garage och förråd.

Den eleganta trappan leder förstås upp till entresolplanet som erbjuder parkettgolv och en fantastisk överblick över bottenvåningen. Härlig rymd även här med angenäm takhöjd och flertalet fönster i olika väderstreck, en perfekt extra lounge i kombination med kontor om man så önskar. En tjusig gästtoalett känns både välplacerad och genomtänkt.

Utomordentliga kommunikationer med såväl bil och buss som tåg, förskola ett litet stenkast bort och även skola inom ett par minuters gångavstånd - har bor man synnerligen lyxigt och bekvämt med Åkarps fina närservice inom komfortabelt räckhåll!

Kök

Gedigen köksmiljö från Siematic med fina förvaringsmöjligheter bakom vita släta luckor och rostfria beslag, tillsammans med väl tilltagna arbetsytor i mörk granit. Integrerad, påkostad maskinpark med kyl och frys från General Electric, diskmaskin (Miele pelare), mikrovågsugn, spishäll, ugn samt kaffemaskin (Gaggenau) samt takfläkt (Thermex). Stort skafferi samt matplats i direkt anslutning.

Tvättrum

Mycket rymlig tvättvårdsavdelning med grått klinkergolv och vitmålade väggar. Tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare, vask och generösa arbetsytor på vit bänk. Groventré och ingång till stort förråd och garage.

Badrum

Stilrent helkaklat badrum med grått klinkergolv och vitkaklade väggar, utrustat med dusch, vägghängd wc, handfat samt spegel.

Badrum i en suite till master bedroom med sandfärgat kakel och klinker samt trädetaljer. Separat dusch med infälld belysning och rött mosaikkakel på golvet. Dubbla handfat på massiv träskiva, speglar och vägghängd wc.

Gästtoalett med parkettgolv och vitmålade väggar samt fondtapet. Wc och handfat.

Byggnad

Byggnadstyp: 1-plansvilla
Byggår: 2005
Grundläggning: Betongplatta
Grundmur: Lättbetong
Stomme: Lättbetong
Fasad: Puts
Fönster: 3-glas Velfac
Bjälklag: Trä
Tak: Plåt
Uppvärmning: IVT 495 Twin jordvärme
Övrigt byggnad: Taxerad boyta är 158 kvm och taxerad biyta är 140 kvm. Uppmätt boyta enligt SS 21054:2009 av Eklund & Eklund är på entréplan 202 kvm samt på entresolplan 37 kvm. Angiven biyta avser garage samt förråd.

Säljaren har internet via Burlöv stadsnät 100/100, fn 359:-/månad.

Nyare fönster i uterummet.

Övriga byggnader

Integrerat garage om 45 kvm. Integrerat förråd om 20 kvm. Uterum med klinkergolv, helglasade fönsterpartier och infällda takspotlights, med härlig utsikt mot trädgårdens grönska.

Driftskostnad

Driftskostnad beräknad på 2 personer i hushållet.

Uppvärming: 25 000 kr/år
Energiförbrukning: 21 000 kWh/år
VA: 4 000 kr/år
Renhållning: 2 500 kr/år
Totalt: 31 500 kr/år
Kommentar: I angiven uppvärmningskostnad ingår även hushållsel.

Fastighet

Fastighetsbeteckning: Åkarp 4:99
Taxeringskod: 220
Taxeringsvärde: 3 104 000 kr
Taxeringsvärde (byggnad): 2 116 000 kr
Taxeringsår: 2016
Pantbrev: 1 300 000 kr
VA: Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Samfällighet/Gemensamhetsanläggning/Servitut: Andel i samfällighet/GA: Åkarp GA:24
Övrigt tomt: Ljuvlig utemiljö på fantastisk hörntomt med insynsskyddande, uppvuxen grönska med bland annat höga häckar, välskött gräsmatta och varierad växtlighet. Stort trädäck i både sydöst och sydväst med infälld belysning. Lusthus.

Närområde

Allmänt

Som en liten idyll med lugna och trivsamma omgivningar ligger Åkarp inbäddat mellan Malmö och Lund. Med sitt strategiska läge har orten alltid varit populär bland barnfamiljer, men också den äldre generationen trivs i samhället och bor gärna kvar när barnen vuxit upp och flyttat hemifrån.

Bebyggelsen är blandad - allt från 1800-talsvillor till nybyggda. Villor och radhus dominerar, men det finns också en del lägenheter.

Åkarp - som ligger i Burlövs kommun - erbjuder både grundskolor (F-9) och flera förskolor vilket är en bidragande faktor till att barnfamiljer gärna flyttar hit. De utmärkta kommunikationerna är ett annat starkt argument för att bosätta sig här. På mindre än tio minuter når man Malmö och Lund med pågatåg. Man kan också sitta kvar på tåget och resa vidare till Kastrup och Köpenhamn - eller norrut mot Eslöv och Kristianstad. Åkarp har också utmärkta bussförbindelser som via Lundavägen trafikerar sträckan Malmö-Lund.

Inom kommunen finns det bland annat badhus, bibliotek, golfbana, flertalet idrottsföreningar samt folkhögskolan Hvilan som startade 1868 och är Sveriges äldsta folkhögskola. I de centrala delarna av Åkarp finns det matbutik, pizzeria, frisörer, etc. Vill man shoppa tar man sig till det närbelägna köpcentrumet Burlöv Center som har ett 70-tal butiker och restauranger.

Under sommarhalvåret sätter man sig enkelt på cykeln för att nå Lomma som inbjuder till härligt strandliv. Man kan också passa på att stanna till i den gröna oasen Alnarpsparken som bjuder på spännande växtlighet från all världens hörn. Parken är ett härligt utflyktsmål för picknick och lek - eller varför inte bara strosa omkring och njuta av atmosfären i den fina parken.

Ytterligare information

ALLMÄN INFORMATION: De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån lantmäteriet. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten.
UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC: Säljaren samt fastighetsmäklaren uppmanar köpare/spekulanter att fullgöra sin undersökningsplikt enligt Jordabalken 4:19. Är man som köpare/spekulant osäker på vad detta innebär så uppmanas man härmed att kontakta ansvarig mäklare för frågor kring detta. Undersökningsplikten är förhållandevis långtgående. Till sin hjälp kan man exempelvis anlita en auktoriserad besiktningsman. För ytterligare information kring undersökningsplikten eller annat som kan vara av särskilt intresse såsom förfarande kring budgivning, hur du mäter bostaden, regler kring flyttstädning samt distinktionen mellan fast och lös egendom, energideklaration etc., uppmanas spekulanten att kontakta mäklaren som förser er med muntlig information samt skriftlig information i form av informationsblad.
DRIFTSKOSTNADER: Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Schablonmässiga uppskattningar förekommer enbart då man inte kunnat få fram verkliga kostnader.
ÖVRIGA KOSTNADER: Vid fastighetsköp betalar köparen 1,5% på köpeskillingen i lagfartskostnad (stämpelskatt) samt kostnaden för eventuellt uttagande av nya pantbrev som är 2% på pantbrevsbeloppet.
BUDGIVNING: Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.
BOENDEKOSTNADSKALKYL: Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.
ÖVRIGT: Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.
När du varit på visning godkänner du att Våningen & Villan eller tredje part kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller email på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Ansvarig mäklare

Porträtt av Fredrik Berglund

Fredrik Berglund
0734-405674
Reg. Fastighetsmäklare
Kontorschef
Kontakta via e-post
Boka fri värdering

Finansiering

Dokument

Följ oss på